Крунићима направљено купатило

Крунић Јован (8 година) и Јована (6 година) живе у Касиндолу (Источна Илиџа) са оцем (Раде) који је инвалид и братом Далибором (21 година). Мајка их је напустила а брат Жарко (22 година) се давно одселио код бабе и деде али више проводи вријеме у шуми радећи на тешким пословима јер је то једино што омладина ове државе успије да нађе као једини извор прихода. Пошто Раде није способан да брине о њима Далибор је једини на ког малишани могу рачунати али пошто ни он нема сталног запослења јако тешко успјева да их прехрани.

Центар за социјални рад Источна Илиџа често помаже али ни то није довољно у породици гдје апсолутно никаквих примања нема осим повремених дневница које Далибор успије зарадити. Далибор се јако труди само да дјеца не оду у Дом али често мора потражити помоћ јер је и он сам јако млад и једноставно доста тога не зна. Пошто је кућа недовршена они немају купатила тако да су дјеца оболила од шуге што је натјерало Далибора да схвати да не одржава дјеци адекватну хигијену и потражи неког ко ће му помоћи да направи купатило. Тако је директорица Центра дошла до нас са молбом да помогнемо колико можемо. Пошто је овог љета наша Организација, поред редовних великих акција у Крајини и Косову, почела два велика пројекта (куповина куће Дањецима и трактора Екмечићима) а све то послије акције Павловићима којима смо довршили кућу, помоћ Крунићима смо покушали и успјели завршити на локалном нивоу да не оптеретимо већ испланирано. Како су предрачуни приватних радњи специјализованих за купатила износили скоро 3.000 КМ одустали смо одмах на почетку од тога и кренули тражити донаторе који би нам помогли у материјалу.

Свјесни чињенице да се рад мајсторима у сваком случају мора платити међу колегама на послу сам скупила 490 КМ. Овим путем се свима захваљујем још једном поготово што су ти исти људи помогли у акцији око породице Ћодо. Од тог новца за мајсторе је потрошено 400 КМ а остало је отишло на потрепштине које су недостајале. Радни колега са супругом и својим пријатељем је умјесто новчане донације купио бојлер. Нашој акцији се придружио Локални црвени крст Источна Илиџа којег су колеге из Министарства иностраних послова контактирале и додијелио средства Далибору за каду. Наши редовни донатори из Италије Гордана и Анђело су даривали лавабо, wc шољу и чесму. Они су дјеци спремили и гардеробице. ДОО Станишић Пале (вл. Станишић Ацо) је даривао водоинсталатерског материјала у износу од 50 КМ. ДОО Грађење (вл. Попић Зоран) је даривао 30 м2 зидних и подних плочица. Лијепило за плочице смо добили од СТР Боје и лакови (вл. Југовић Ацо). Захваљујући свим овим добрим људима малени Јован и Јована више неће морати користити туту и коначно ће и они моћи да се окупају када хоће као и њихови вршњаци. Испред Организације се још једном захваљујем свима и надам се да ће нам се многи придружити у нашем раду за бољу будућност наше дјеце.