Кућа пуна дечијих осмеха! Сестре Антић зиму дочекују у потпуно реновираноj кући!

У последњих месец дана на друштвеним мрежама организације Срби за Србе стигло је на стотине питања о грађевинским радовима у дому породице Антић из Горње Мутнице надомак Параћина и да ли ћемо успети да их завршимо пре зиме.

Иако су у току десетине великих пројеката широм Балкана, потрудили смо се да не разочарамо хиљаде људи који су својим донацијама учествовали у овој акцији! На радост свих добротвора широм света, средином децембра успели смо да кућу потпуно реновирамо!

Замењен је кров, постављени су олуци, озидан је оџак, замењена је столарија, промењене су дотрајале електричне инсталације, постављен је ламинат, постављене су гипсане плоче, постављене су плочице у купатилу, кухињи, ходницима и степеништу, избетониран је тротоар око куће. Купљена је бела техника и намештај: шпорет на дрва, пећ на чврсто гориво, електрични шпорет, комбиновани фрижидер, кревет на спрат, кревет самац, три душека, угаона гарнитура, сто, осам столица, кухиња са судопером и три ормара. Такође, покривена је сва неопходна папирологија око преноса куће на децу. Вредност помоћи износи 3.395.322 динара.

Некад и сад

Подсетимо, Елена (10), Анастасија (9), Татјана (7), Николина (6), Исидора (5), Филип (15) и Вук (2) заједно са родитељима Синишом и Јеленом живели су у кући са лошом столаријом, испуцалим зидовима, без купатила и влагом која је била проблем у целој кући. Колико је било тешко најбоље осликавају њихове речи да је у кући било хладније него напољу!

За само неколико месеци, све се променило набоље!

У току прве посете писали смо да је ситуација толико тешка да осмеси на лицима најмлађих Антића изостају и да су доминантне емоције туга и неизвесност. Данас, ситуација је потпуно другачија. Све време имали смо прилику да уживамо у осмесима и кикотању радосних девојчица!

Најсимпатичнији детаљ ове хуманитарне акције уследио је након питања које је постављено девојчици Елени, да ли зна ко су Срби за Србе:


Срби за Србе су они што праве куће!

Можда и најлепши одговор који смо чули. Потврда колико је битна мисија организације иза које стоји преко 50.000 донатора који редовно својим донацијама помажу најугроженије породице и враћају осмехе на дечија лица!

Страх и неизвесност нестали су са лица сестрица!

За следећу годину остало је да се реши прикључак на градски водовод и водоводне инсталације, које ће делимично финансирати Центар за социјални рад у Параћину а ЈП Водовод Параћин извршиће све неопходне радове. Такође, када временски услови буду дозволили почећемо са радовима око постављања фасаде на кући.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на учешћу у акцији помоћи породици Антић!

Рачуни и потврде финансиране помоћи