Кућа за Ристиће – подигнимо трећу СЗС задужбину на Косову и Метохији ове године

Свети Владика Николај подучавао нас је да сваки прави Србин мора бити задужбинар. Ако не можеш подићи цркву, можеш оправити чесму, посадити дрво, гладнога нахранити… Водећи се овим речима, почели смо, између осталог, сваке године да градимо по бар једну кућу на Косову и Метохији. Ипак, ове године смо успели да изградимо већ две куће. Позивамо вас да нам помогнете у подизању и треће СЗС задужбине!

Желели бисмо то да учинимо за породицу Ристић у Јаниној Води код Обилића, стратешки важном селу. Породицу чине Слободан, Зорица, Андријана (12), Николина (8), Станко (6) и Драгана (5 месеци). Ристићи сада живе у кући од дрвета и блата, без купатила. Један од проблема јесу и мишеви који им стално улазе у кућу. Док мајка брине о четворо деце, отац ради у Електропривреди Обилић, али посла, нажалост, нема увек, па већи део године не прима пун износ плате. Обрађују и доста земље, а држе и три краве, два телета, три крмаче, 11 прасића, 30 кокошака, као и 33 голуба. У питању су вредни људи које заиста треба подржати!

Помозимо Ристићима да више не деле животни простор са мишевима и изградимо још једну СЗС задужбину на Косову и Метохији!

Донирајте кроз нашу донаторску платформу!