Купљена кућа за породицу Марковић из Лазаревца! Усељење породице током следеће године.

Иако је првобитан план био да наша организација санира кућу у којој је породица Марковић живи, процене мајстора су била да је најбоље купити другу кућу.

Хуманитарна организација Срби за Србе купила им је кућу са имањем и помоћним објектима у Чибутковици код Лазаревца са око 1.5 хектара имања (пољопривредно земљиште и шуме). Такође, плаћене су услуге јавног бележника и адвоката. Укупна вредност првог дела помоћи износи 4.617.433 динара.

Кућу је потребно средити изнутра, направити кухињу и купатило, опремити намештајем и белом техником која буде неопходна. Завршетак пројекта и усељење породице Марковић планиран је за следећу годину.

Подсетимо, Марковићи из Жупањца код Лазаревца су скромна и честита породица. Зорица и Здравко имају од деце Филипа (15), Милицу (11), Сару (5) и Василија (1). Највећи проблем им већ годинама представља стамбено питање. Отац Здравко радио је на грађевини, али је добио туберкулозу. Због велике прашине имао је проблема са дисањем и плућима услед чега се месецима лечио у болници и бањи. Неко време неће моћи да ради и мораће строго да води рачуна о здрављу.

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља са добротворним радом и у наредној години, па позивамо све донаторе да наставе да подржавају акције помоћи угроженим породицама широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи