Куповина земље за Марјановиће

У току новембра 2014. године реализован је још један велики пројекат организације СРБИ ЗА СРБЕ, а ријеч је помоћи при куповини земљишта за дванесточлану продицу Марјановић из села Петрово код Приједора. Укратко да подсјетимо, породицу Марјановић чине отац Драшко и Мира и њихово десеторо дјеце: Драгана (1993), Сузана (1996), Марко (1998), Жељка (2000), Јелена (2001), Драган (2002), Жељко (2004), Предраг (2007), Светлана (2010) и најмлађи Ненад (2012). Такође, породицу Марјановић смо до сада помагали у неколико наврата и то: куповином намирница, моторне тестере, креветића за најмлаће и пумпе за воду. Идеја о куповини земљишта се родила још током прве посјете наше организације пордици 2010. године, међутим због нерјешених имовинско – правних односа код власника земљишта и спорости у рјешавању правних ствари наших судова, није могла бити реализована све до данас. Наиме рјеч је о земљишту које се простире на 4.122 м2 и које се налази тачно уз кућу Марјановића, а поменуто земљиште је породица обрађивала за своју корист дужи низ година и за то плаћала симболичну накнаду власнику земљишта.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/marjanovici-zemlja.jpgКада се власник земљишта одлучио на продају, Марјановићи су брже – боље продали краву и дигли кредит те исплатили власнику вриједност од 2.500 КМ, а наша организација се обавезала да ће платити остатак вриједности земљишта, тј. износ од 1.622 КМ (укупна вриједност је износила 4.122,00 КМ) и све трошкове који настану код преписа земљишта.Укупни трошкови ове акције износили су 2.416,83 КМ и то:

  • 1.622 КМ – исплата остатка вриједности земљишта
  • 250 КМ – трошак парцелације земљишта
  • 298,35 КМ – трошак нотара
  • 246,48 КМ – накнаде код Управе за геодетске и имовинско – правне послове.

О значају земљишта за једну породицу која живи на селу не треба, трошити посебно ријечи. Како сами Марјановићи кажу рјешили су једну велику бригу јер су сада сигурни да ће моћи дјеци да обезбједе храну, а и у многоме ће да им се олакша држање стоке јер ће имати чиме да је прехрањују, а само земљиште ће да се преноси и да храни генерације које ће тек да дођу. На крају, овдје преносимо још једном ријечи захвалности од породице Марјановић и позивамо све донаторе да и даље наставе са подршком раду наше организације, како би реализовали што више оваквих акција и како би многодетним породицама, а које се налазе у најтежем положају у нашем друштву, омугућили што лакши живот и улили им наду у бољу и сретнију будућност.С вером у Бога!СРБИ ЗА СРБЕ Република Српска

Рачуни и потврде финансиране помоћи