Квиз из блока одржан у Добоју

Дана, 16. октобра, са почетком у 17 часова у просторијама кафе бара Хемингвеја у Добоју одржан је хуманитарни Квиз из блока. Догађај је реализован од стране хуманитарне организације Срби За Србе, а уз помоћ пријатеља и волонтера. За нешто мање од 2 сата Добојлије су сакупиле 373 КМ, које ће бити преусмјерене за помоћ вишечланим породицама.

У једној изузетно пријатној атмосфери учествовало је 9 екипа, а свака екипа се састојала од 4 члана. Прије самог почетка догађаја, одржан је минут ћутања у знак сјећања на недавно преминулог Добојлију, великог српског пјесника, прозног писца и књижевног критичара Василија Шајиновића. Квиз се састојао од 9 категорија, а свака категорија је имала по 5 питања. Питања су читана једно по једно, а одговори су се уписивали на папире који су били додијељени екипама.
Неизвијесност је трајала до самог краја, а побједу је однијела екипа Срећко Софронијевић. Прве три екипе награђене су медаљама, а првопласирана екипа поред медаља добила је и пехар који су одлучили да поклоне кафе бару Хемингвеј.
Поредак прве три екипе је сљедећи:
  1. Екипа Срећко Софронијевић – Горан Остојић, Марко Томић, Никола Петрушић, Стефан Живковић
  2. Екипа Хемингвеј – Обрад Благојевић, Никола Панић, Предраг Николић, Никола Малиновић
  3. Екипа Славија – Маја Симић, Миодраг Јевтић, Милица Павлић, Милош Ђурановић
Захвљаујемо се свим екипама на учешћу и хуманитарном прилогу, као и осталим људима који се нису такмичили, али су одлучили да добровољним прилогом помогну рад хуманитарне организације Срби За Србе. Посебно се захваљујемо кафе бару Хемингвеј на уступљеном простору и коректној сарадњи. Позивамо све Добојлије и оне који се тако осјећају да наставе да прате наш рад и да нам се придруже у неким од наредних активности.