Лазаревићи са Озрена добили краву

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је деветочлану породицу Лазаревић из села Околишта у близини Добоја. Отац Слађан и мајка Ружица имају петоро дјеце, Жељко (10), Бојана (9), Жељана (7), Славица (5) и Дарко (3). У њиховом домаћинству живи и Слађанова мајка Миленка као и његова сестра Ведрана која има 8 година. Лазаревиће смо посетили у априлу и тада се договорили око куповине краве, коју смо им обезбедили у вредности од 2.250 КМ.

 Отац Слађан са децом дочекује краву

Лазаревићи имају веома мала примања са којима Слађан покушава прехранити своју дјецу радећи као сезонски радник у Шумама Републике Српске (ШРС). У жељи да повећају своја примања обратили су нам се са молбом да им обезбједимо краву. Као доказ да им та помоћ пуно значи они су чекајући саградили шталу и припремили балирано сијено.

Хуманитарна организација Срби за Србе, уз финансијску помоћ донатора, купила је краву коју су Лазаревићи нашли у оближњем селу.

 Мајка Ружица са децом у штали поред нове краве

На тај начин смо дјеци обезбједили редовно снадбијевање млијечним производима, а ако нешто претекне мајка Ружица зна гдје то може продати и тако допринијети кућном буџету. Дјеца су се обрадовала, а читава породица је захвална на великој помоћи донаторима великог срца који су им то омогућили.

 Најмлађи Дарко Лазаревић највише се обрадовао крави

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи