Лепе вести се нижу у дому Нововића из Мрчајеваца!

Није прошло много времена од када нам је стигло писмо породице Нововић о тешком подстанарском животу који је био обележен честим сељењима и дуговима за кирију. Ипак, захваљујући чачанском огранку Кола српских сестара „Надежда Петровић” и телевизијској емисији Кућа до срца породици је изграћена кућа, а захваљујући донаторима Хуманитарне организације Срби за Србе помоћ је у потпуности заокружена.

Подсетимо, иако су родитељи Мила (32) и Ненад (34) још увек прилично млади, оно што их издваја од других сличних брачних парова је то да Нововићи имају осморо деце – Цветка (16), Анастасију (13), Невену (11), Павла (9), Исидору (7), Душана (5), Анђелу (3) и Петра (2). Прохујали ратови саставили су их у Мрчајевцима код Чачка. Ненад је пореклом са Косова и Метохије, а Мила из Крајине.

Наша организација обезбедила је трактор и приколицу, замрзивач, веш машину, ципеларник, три радна стола, два кревета на спрат, четири душека, три ормара и седам столица. Вредност помоћи износи 1.004.624 динара.

Жеља да узму у закуп земљу и да је обрађују, као и да своју породицу прехрањују сечењем дрва испуњена је куповином трактора и приколице па су се Нововићи посебно захвалили свим људима доброг срца који су то омогућили. Такође, купљено покућство обезбедило је све што је потребно како би осморо деце имало нормалне услове за одрастање.

Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је привела крају још једну велику акцију помоћи. До краја године остало је неколико десетина породица којима планирамо да помогнемо па позивамо све донаторе да нам се прикључе и у даљим хуманитарним активностима!


Рачуни и потврде финансиране помоћи