Лозана по други пут угостила Тројку из блока

Дана, 29. септембра у спортској хали Grand-Vennes – Salle omnisports, у Лозани, други пут по реду, одржан је турнир Тројка из блока! Уз помоћ спонзора, донатора и учесника сакупљено је укупно 7.376,30 франака!

На самом турниру поред такмичења у брзом шутирању тројки и баскета 3 на 3, организован је прилагођен турнир за најмлађе – Деца за децу.

Наш огранак у Швајцарској викенд је започео уз Роштиљање из блока. Кафе Аркадија у Хорву била је домаћин лепог и пријатног дружења, који је био својеврсна најава разноврсног хуманитарног викенда под Алпима. Том приликом сакупљено је 1.550 швајцарских франака!

На баскет турниру 3 на 3, у веома јакој конкуренцији, уз препознатљив фер-плеј на нашим турнирима, и уз добре потезе које смо имали прилику да видимо, учестовало је дванаест екипа, а турнир је завршен за нешто више од два сата. Прво место, зазузео је тим Barbecue, друго место припало је екипи Славиа 1, док је треће место припало тиму GreDem.

У брзом шутитању тројки, учешће је узело 38 такмичара. Најбољи тројкаш и победник турнира у Лозани био је Ndi Alain, друго место заузео је Милан Којић док је треће место припало Мирославу Нељовићу.

Што се тиче дечијег тунрира Деца за Децу, учествовало је доста малишана. Сви они су наши победници и добили су медаље за хуманост коју су показали . Најбољи међу њима су добили и скромне награде.

Ако упоредимо овогодишњи турнир са првим турниром који је одржан прошле године у Лозани, можемо рећи да је ове године посећеност турниру била већа, те је самим тим и више људи испратило наш турнир. То нас посебно радује, јер је сваког дана све више људи који прати наш рад, што нам даје додатну мотивацију да наставимо даље.

Велику захвалност дугујемо нашим бројним пријатељима који су и ове, као и претходне године, подржали наш турнир и препознали труд да помогнемо онима којима је помоћ потребна. Посебно се захваљујемо: месари Милосављевић, која је спонзор на свим нашим турнирима, пекари Chez Rado и фотографској радњи Radenaphoto која је такође наш спонзор од прошле године . У 2019. години смо проширили наш круг спонзора те су нам се тако придружили и Renov Elec и Soins Reviera. Надамo се да ће у будућности људи препознати значај наше организације и жељу да помажемо другима, па ће се самим тим и број спонзора из године у годину повећавати!