Лукићима уручена тестера

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе испоручили су помоћ у виду полупрофесионалне моторне Stihl тестере (43.757 дин.) породици Лукић са деветоро деце, из села Горњи Амајић у општини Мали Зворник.

Родитељи Раденко и Јасмина са својом децом Немањом (21), Божидаром (19), Анђелом (16), Филипом (12), Тамаром (8), Александром (7), Александром (4), Недом (2) и најмлађом Дуњом од годину дана живе скривени у малој и трошној кући неколико километара у шуми далеко од главног пута.

Одлуком општинског Центра за социјални рад, Лукићи нажалост више не примају социјалну помоћ од маја 2016. године као ни дечији додатак који им је загарантован основним законским правима за све вишедетне и социјално угрожене породице.

Отац породице Раденко већ пуних 8 година надничи без сталног запослења и на тај начин успева да прехрани своју велику породицу. Због дугачких и јаких зима, Раденко често сече дрва за своје потребе као и потребе комшија и на тај начин приходује за потребе хране и основних животних потребштина, те ће уједно помоћ наше организације у виду набавке полупрофесионалне тестере марке Stihl драстично олакшати послове које Раденко свакодневно обавља у шуми.

Рачун за моторну тестеру Stihl MS 310 Farm Boss