Магија ,,Тројке” у Прибоју!

У недељу, 14. јуна, на Школским теренима у Прибоју одржана је једна од најбољих ,,Тројки из блока” ове године! Прибојчани су на спортско-хуманитарној манифестацији скупили чак 125.278 динара, и то 20.028 динара на самом турниру, а 105.250 динара је скупљено захваљујући спонзорима и донаторима који су се несебично укључили у пројекат!

Хуманитарна организација ,,Срби за Србе” захваљује својим поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, на челу са Општином Прибој и Спортским савезом Прибоја, захваљује волонтерима и свим грађанима Прибоја који су дошли на турнир у великом броју и показали да су итекако свесни да могу да помогну својим суграђанима у невољи. Велики Школски терени су били мали да приме све које је привукла племенита идеја ,,Тројке из блока”! Играло се, певало се, шутирале су се тројке, славио се живот и нада у боље сутра!

 Протојереј-ставрофор Марко Папић поздравља окупљене

Турнир у Прибоју поздравним говором отворио је председник Хуманитарне организације ,,Срби за Србе” Игор Рашула, а након њега окупљенима се обратио протојереј-ставрофор Марко Папић, старешина Храма Васкрсења Христовог из Прибоја, који је поздравио дивни скуп пригодним речима о миру, љубави, и братској слози. Свима је измамио осмех на лице својим присуством и мудрим речима, а након њега атмосферу је подигла на најсвечанији ниво млада Зорана Шалипур која је отпевала химну Републике Србије ,,Боже правде”. Ни ту није био крај свечаног отварања. Последња је пришла микрофону Наташа Миличић и својим стасом и гласом одушевила је све присутне одрецитовавши песму Љубивоја Ршумовића – ,,Здравица народу српском”. Част да турнир отворе шутирањем првих тројки припала је младим Прибојчанима Радисаву Лаковићу и Бојану Грујичићу, првотимцима рукометног клуба ,,Пожега”, који су нашли времена и поред много обавеза у новом прволигашу Србије и рукометном чуду наших простора, и дошли да подрже племениту акцију у њиховом родном граду.

 ,,Шта год радио – деца ти се рађала” – Наташа Милић рецитује ,,Здравицу народу српском”

Око сто шутера се пријавило за такмичење у брзом шутирању тројки. На такмичење на коме је важно учествовати, а не победити, пријавили су се сви, од најмлађих до најстаријих, од припадница лепшег пола, до старијих комшија и пријатеља младих, који су вечно млади у срцу. Програм у Прибоју водили су домаћини ,,Тројке из блока”, увек ведри и насемејани момци из једне од најпопуларнијих реп група у Србији – ТХЦ Ла Фамилија.

Боре и Стефан су нашли лепу реч за сваког шутера, бодрили су их и позивали да се у што већем броју пријаве. И Прибојчани су то и урадили! На крају, ови дивни и талентовани момци одреповали су победничку химну кошаркашке репрезентације Србије – ,,Играј и победи”! Цео терен је био на ногама! Боре и Стефан су наставили, и младима Прибоја извели још један њихов хит – песму ,,Опеко сам се”. И сви су певали са њима! Музичка подршка и најзаслужнији за дивну атмосферу на теренима крај Лима био је DJ ТХЦ Ла Фамилије и званични DJ ,,Тројке из блока” харизматични Сале Л. Нашао је по неку песму за свакога. Док се играло финале турнира, сви окупљени су сишли са трибина на другу половину терена и посматрали шутирање. Енергија је била скоро опипљива!

Град Прибој и Спортски савез Града Прибоја покренули су својом подршком реализацију ,,Тројке из блока”. Уплатом од 35.000 динара дали су светао пример својим суграђанима, и поносни спонзори су се само дуплирали, да би на крају дошли до магичног броја осам! Декор Прибој, клуб Вертиго, кладионица Сокер, кафе бар Џин, кафић Кворум и ресторан Гурман уплатили су по 7.000 динара, а пекара Бојић и кетеринг Палма уплатили су по 10.000 динара. Донирали су и СТУР Јела – 3.000 динара, СТУР Ресторан 5 – 1.250 динара, СУР Мики – 2.000 динара, а у донаторској кутији која је данима пре турнира била у Гимназији Прибој скупили су ученици 1.450 динара. Техничка подршка стигла је од штампарије Лав која је штампала плакате за турнир, кафана Минос и кетеринг Милко Јановић дали су сунцобране, ОШ ,,Вук Караџић” несебично је обезбедио струју, а Дом културе ,,Пиво Караматијевић” обезбедио је врхунско озвучење на турниру. Телевизија Прибој и Радио Лим били су медијски спонзори турнира у Прибоју, и од првог до последњег дана јављали су о овом величанственом догађају, а на сам дан турнира били су са нама на терену и све забележили оком камере и ухом радио-репортера. Такође, најпопуларнији интернет портал Прибоја јављаo је о турниру и позивао суграђане да дођу у што већем броју.

 Победници турнира: Стефан Глигоријевић, Марко Божовић и Марко Ивановић

Најбољи шутери на турниру на теренима крај реке Лим били су Марко Божовић – прво место, Стефан Глигоријевић из ТХЦ Ла Фамилије – друго место, и Марко Ивановић – треће место. Честитамо победницима, и свима који су допринели да турнир у Прибоју буде незабораван. Ова енергија даје нам снагу да идемо даље сигурни у мисију ,,Тројке из блока”. Следеће године Прибој има изузетан задатак – да надмаши сам себе и високе стандарде које је поставио, а судећи по свему, Прибојчанима ће то лако поћи за руком. Остаје Прибој сјајна звезда на небу ,,Тројке из блока”!

Хуманитарна организација ,,Срби за Србе” још једном се захваљује својим поносним спонзорима, донаторима, техничким спонзорима, организаторима и волонтерима! Остаје нам сјајно сећање на Прибој и велика жеља да се видимо опет следеће године! До тада, погледајте галерију слика из Прибоја на званичној фејсбук страници ,,Тројка из блока” и пратите наш сајт на коме ћемо Вас обавештавати о даљим акцијама!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!