Мајами за крај успешне сезоне Тројке из блока у Америци!

Неуморни чланови хуманитарне организације Срби за Србе из Америке и председник огранка Петко Петровић, одлучили су да последњи турнир у овој години одрже у топлом Мајамију. Српска заједница се 12. децембра окупила у Фламинго парку у Мајами Бичу да помогне српске породице на Балкану и том прилликом прикупљено је $ 1.925!

Турнир су свечано отворили Јована Недић и Радомир Илић из амбасаде Србије у САД, а међу присутнима, имали смо част да нам буде гост бивши НБА играч и српски репрезентативац Марко Јарић.

Након успешно одржане прве Тројке из блока у Мајамију и годину дана паузе због пандемије, друга Тројка из блока окупила је 38 такмичара који су покушавали да освоје овогодишњи трофеј за 1. место.

У добром расположењу уз музику, сви су уживали у невероватном времену и после пар сати игре, коначно смо дошли до три финалиста. Треће место припало је пролазнику који је одлучио да остане и учествује након што је чуо чему служи турнир. Кевин Андраде, родом из Бостона који живи у Мајамију, однео је трофеј за 3. место. Друго место припало је Дејану Кузмановски, док је трофеј за прво место и титула шампиона припала Филипу Симићу. Иначе, Филип је син прошлогодишњег победника турнира Ненада Симића. Чини се да је породица Симић зацементирала своје име на кошаркашким теренима Мајамија, а сада и на хуманитарном турниру Тројка из Блока.

Велику захвалност дугујемо Miami гласнику који је медијски покрио турнир.

На крају, још једном се захваљујемо свима који су дали свој допринос у реализовању овог пројекта. Радујемо се повратку следеће године да видимо да ли породица Симић може још једном да одбрани титулу.