Мала Ана из Бујановца добила нову кућу! (видео)

Прича о „кући страве и ужаса” и малој Ани (12) која живи у њој, изазвала је емотивне реакције људи широм света на крају претходне године, а посебно на сам Божић када је покренута велика акција на друштвеним мрежама. Хиљаде донатора укључило се да помогне породици Јањић из Бујановца, па ће овогодишње празнике породица дочекати у својој новој кући!


Суморно-сива атмосфера коју смо видели у дому ове породице током прве посете, сада је добила потпуно друге боје! На само неколико метара од старе куће „никла” је нова, прелепа кућа у коју смо породицу свечано уселили.


Некада су били нехумани услови. Није било чак ни купатила да дете може да се окупа. Због тога нам је била потребна нова кућа. Хвала свим драгим људима који су одвојили средства да помогну мени и мојој породици! – рекао је Ивица.

Хуманитарна организација Срби за Србе набавила је сву потребну папирологију, платила све потребне таксе за добијање грађевинске и употребне дозволе и изградила нову кућу из темеља! Од покућства породици је купљен електрични шпорет, фрижидер, веш машина, два ормара, сто и четири столице, лежај, два кревета, два душека и кухињски елементи. Вредност помоћи износи 3.945.653 динара.


Данас сам добила и компјутер и слаткише! Хвала свима што су нам помогли – видно насмејана Ана поделила је са нама своје импресије.

Ана у тренуцима када је старо купатило било сурова реалност

Деда Драгић и болесна мајка Душица, такође, нису крили радост поводом усељења. На њиховим намученим лицима, коначно смо имали прилику да видимо осмехе. По први пут у животу, добили су нормалне услове за живот.

Мајка Душица више не мора да брине о условима у којима одраста ћерка Ана

С обзиром да се ради о једној од најнеразвијених српских општина, успешна реализација овако великог пројекта има шири друштвени значај, пре свега у подстицају преосталог становништва да остане на својим огњиштима. ХО Срби за Србе наставиће и у наредној години да покреће хуманитарне акције у Бујановцу и околини како бисмо помогли и друге угрожене породице.

Тугу и стрепњу заменили су срећа и радост!

На крају, захваљујемо се свима на великој подршци!

Рачуни и потврде финансиране помоћи