11. децембра 2019.

Мала Ања победила је леукемију и у своjoj „кући из сноваˮ радује се сваком новом дану!

Почетак године донео нам је тешку причу о малој Ањи Стојменовић (9) из Жбевца код Бујановца, која се, у оронулој кући у којој је дувало са свих страна, борила са опаком болешћу – леукемијом. Прича о девојчици-хероини, инспирисала је многе наше донаторе да се укључе у велику акцију помоћи, па нам је крај године донео још једну предивну причу са срећним завршетком! Након скоро две године од када јој је постављена дијагноза, после низа исцрпљујућих и трауматичних терапија – осмех који нас је дочекао рекао нам је све. Ања је изашла као победник у највећој животној борби и сада коначно може да настави са својим детињством у потпуно сређеном дому! Фантастичне вести, које су нас дочекале приликом завршне посете, потврдиле су да, љубав и подршка коју пружа наша организација заједно са донаторима, доносе не само позитивне промене што се тиче материјалног стања породице, већ се позитивне промене испољавају и на другим пољима.

Не знам шта да вам кажем. Најтеже ствари смо пребродили. Није нам било лако да са болесном ћерком живимо у онаквим условима. Ипак, захваљујући свима вама коначно смо добили нормалне услове за живот што је значајно помогло у процесу излечења јер је Ања била пресрећна због започетих радова. Такође, захваљујем се и на компресору и пиштољу за завртање и одвртање, који ће ми значајно помоћи у раду, jер као што знате, у слободно време поправљам аутомобиле, чиме обзебеђујем додатан приход за породицу – рекао нам је пресрећни отац Милош.
Тамара, Ања и Мартин током наше прве посете  Мајка Марија, брат Мартин (12) и сестра Тамара (7) такође нам потврђују колико се позитивних ствари десило од наше последње посете. На лицу мајке Марије приметан је спокој и нека врста олакшања.

Муж и ја смо се годинама борили да обезбедимо деци услове какве заслужују. Хвала свим вашим донаторима који су нам помогли – рекла нам је мајка Марија.
Тешка борба кроз коју је Ања прошла (извор: Фејсбук) Хуманитарна организација Срби за Србе је породици Стојменовић доградила и адаптилрала кућу, заменила комплетан кров, поставила лимове и олуке, озидала купатило, купила комбиновани фрижидер, електрични шпорет, као и компресор и пиштољу за завртање и одвртање. Укупна вредност помоћи износи 1.542.709 динара. Посебну захвалност дугујемо Србима у Кини који су овај пројекат подржали донацијом од 2.025 евра. Једна од соба у којој су некада живели Стојменовићи Захваљујемо се свим донаторима који су учествовали у акцији помоћи породици Стојменовић. Подсећамо вас да је почетком месеца покренута традиционална Божићна акција у којој планирамо да помогнемо око 50 породица, па позивамо све заинтересоване донаторе да нам се прикључе, како бисмо заједничким снагама обрадовали још много малишана који чекају на нашу посету и помоћ.
Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари