Мала Елена дочекала нас је раздрагана и са песмом! Породици Суботић дограђена кућа!

И поред тешког здравственог стања у коме се налази, мала Елена (7) поново нас је дочекала раздрагано и са песмом. Разлог за радост и добру атмосферу, овога пута, било је проширење животног простора за породицу Суботић из Шатринаца крај Ирига!

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Суботић доградила је три просторије уз постојећи део куће. Укупна вредност помоћи износи 2.505.226 динара.

Као и током прве посете, Елена је свим донаторима организације послала захвалност у виду срца

Подсетимо, Суботићи су живели у неусловној кући када су добили помоћ од државе у вредности од 10.000 евра за куповину домаћинства, па су купили кућу која, такође, није била у добром стању. Већим делом године сви су живели у једној соби јер је друга била незавршена.

Услови живота. због болесног детета, посебно су тешко падали оцу Бранку и мајци Биљани. Елена је рођена са тумором на мозгу који се проширио и на кичму. Последњу операцију имала је у јануару. Бољи услови живота помоћи ће њеној породици да обезбеде адекватнију негу а њеној браћи Илији (6) и Михајлу (3) могућност да детињство проведу безбрижно у својим новим собама.

Некад и сад

Породица Суботић живи од дечијег додатка и социјалне помоћи, а отац покушава надничењем да осигура минималне услове за живот.

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим учесницима Тројке из блока у Руми, као и свим другим хуманитарним догађајима у том граду, као и осталим донаторима који су допринели успешној реализацији ове акције.

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи