Мала помоћ за велику радост четворо малишана из Зворника

УлицеЗворник, некима можда већ познато мјесто, пребивалиште је брачног пара Филиповић.

Породица Филиповић живи на спрату породичне куће оца Веселка. Осим са астмом, глава породице бори се и за опстанак своје шесточлане породице. Ради у Београду као хонорарни грађевински радник. Мајка Зорица је незапослена, али успијева поред четворо дјеце да одржава своју башту и пластеник. Заједно са мужем ради око малина и купина, које имају у Братунцу. Најстарији син Стефан има 14 година, затим кћерка Ивана која има шест година и близанци Вељко и Марко од четири године.

Хуманитарна организација Немањићи Тићино купила им је угаону гарнитуру за дневни боравак. Поред свих редовних трошкова успијевају да отплаћују и кредит од 600 КМ мјесечно.

У току посјете, увјерили смо се да је Зорица вриједна жена, кућу смо затекли јако уредну и чисту без обзира на мале „враголанеˮ који јурњају по кући. Кућа им је новије градње и имају већину неопходних ствари у њој, али им, ипак, фале неке појединости. Веш перу на руке јер им не ради веш машина већ дуже вријеме, а не могу од једне мале плате грађевинског радника и кредита да издвоје средства да купе нову. Такође, рекли су нам да би им од великог значаја била фреза коју би користили за обрађивање баште, малина и купина.

С обзиром да овој породици није потребна велика помоћ, позовите 17763 и дајте свој допринос ка бољем животу породице Филиповић!