Мали Александар (12) у својој новој кући по први пут самостално хода након успешне операције!

Децембар месец донео је пуно радости за породице које смо помогли у претходном периоду. Овога пута, имали смо прилику да поделимо радост и срећу поводом усељења породице Петровић из села Клачевица недалеко од Параћина.

Кућа у којој су Петровићи некада живели

Да то не буду једине добре вести које су се Петровићима у међувремену догодиле, побринуо се мали Александар (12), коме се здравствено стање након још једне операције, побољшало, што смо имали прилику и да видимо, када нам је поносно показао како може самостално, без штака, да корача од једног краја до другог краја своје нове собе!

Подсетимо се, ова скромна породица, коју поред Александра чине отац Радиша, мајка Мерима, сестре Невена (17) и Анастасија (14), живела је у нехуманим условима. Оронула кућа, без купатила, у којој су сви Петровићи спавали у једној соби, само је део проблема са којима се ова породица свакодневно суочавала. Ипак, како сами кажу, највећа подршка породици био је Александар, око кога су се сви укућани окупљали и који је својом борбом инспирисао укућане да не клону духом.

Богу хвала, бољи дани су стигли, захваљујући свим донаторима који су учествовали у овој акцији! Поред куповине нове куће, породици Петровић обезбедили смо и замрзивач, веш машину, сто, пет столица, три кревета, три душека, два ормара и кауч. Укупна вредност помоћи износи 1.459.740 динара.

Александар у време када су шансе да му се здравствено стање поправи биле веома мале

Оно што је оставило највећи утисак на нашу организацију је велика посвећеност оца Радише, да уради све радове који су били потребни, након што је кућа купљена.


Не могу да опишем осећај поноса који осетим сваки пут када видим нашу нову кућу. После толико година тешког живота коначно имамо најбоље услове за одрастање моје деце. Организацији и донаторима се, у име целе породице, захваљујем од срца. Сада је све некако кренуло набоље – рекао нам је отац Радиша.

Позитивна атмосфера, начин на који се чланови породице опходе једни према другима, само је потврда да је помоћ стигла у праве руке и да сви можемо да будемо поносни што је још једна угрожена породица „стала на сопствене ногеˮ.


Деца су доживела велику радост када смо се преселили, јер коначно имају своје собе и купатило. У кући је све прелепо  – рекла нам је мајка Мерима.

Хуманитарна организација Срби за Србе још једном се захваљује свим донаторима који су помогли Петровићима да остваре своје снове. Подсећамо вас да је велика Божићна акција у току, а план је да током празника помогнемо више од педесет угрожених породица, због чега нам је потребна помоћ свих донатора.

Рачуни и потврде финансиране помоћи