Мали Вујасини сложно брину о мајци

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посјетили су почетком маја седмочлану породицу Вујасин који живе као подстанари у Бања Луци. Тата Зоран живи са болесном супругом Драганом и петоро дјеце: Сузаном (2005), Срђаном (2006), Немањом (2008), Зораном (2009) и Маријаном (2010), плаћајућу 250 КМ кирију сваког месеца. Као и многи, Зоран ради за дневницу од 20 КМ, не зато што не не би можда могао у граду наћи посао него зато што мора 24 сата бити на располагању својој дјеци. Зоранова супруга је оперисала два тумора на мозгу од чега јој је оштећен вид. Дјеца воде бригу о кући али и о мајци, али пошто су ипак још увијек мали Зоран не може далеко и дуго отићи од њих. Мимо свих осталих издатака, Зоран још мора сваки мјесец најмање 50 КМ плаћати њене лијекове.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Vujasin/v2.jpg

Сузана је најстарије дијете у кући и покушава да води бригу о осталима као и њен брат Срђан који је јако озбиљан и вриједан дјечак, воли кухати и он мајци помаже на тај начин. Драгана се у потпуности на њега ослања када је кухиња у питању. Кафу одлично куха.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Vujasin/v3.jpg

Брат је задужен за чишћење и одржавање куће и одлично се сналази. Секе Зорана и Маријана су мезимице које се такође труде да дио одговорности преузму на себе.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Vujasin/v4.jpg

Вујасини су из Доње Бистрице, 30 километара од Бања Луке. Тамо живе Зоранови родитељи што је навело Зорана да почне зидати кућу у родном крају. Када се преселе у своју кућу не само да ће им сваки мјесец остати 250 КМ кирије него ће у том случају Зоран моћи наћи трајнији и боље плаћен посао пошто ће бригу о дјеци преузети бака и деда.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Vujasin/v1.jpg

Кућу већ пар година полако гради. Ове године је доста материјала набавио да настави али је запео на крову и преградама у кући што све отприлике износи око 8.000 КМ које Зоран не може никако скупити.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Vujasin/v7.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Vujasin/v8.jpg

Опет се обраћамо вама људима доброг срца да својим донацијама том вриједном и поштеном човјеку помогнемо да своју породицу смјести на сигурно код родитеља и мало и он одмори од непрестане борбе за своју дјецу.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2017/Vujasin/v6.jpg