Малој Дуњи остварене све божићне жеље!

Тужна прича о Дуњи (4) и њеној породици, која се брзином светлости проширила интернетом и окупила велики број хуманих људи – коначно је добила срећан крај!

Односно, како нам Насковићи поручују, у питању је нови почетак, онакав какав је ова скромна и вредна породица заслужила.

Насковићи у недовршеној соби током прве посете

Подсетимо, Дуња, Душан (5) и отац Драган живе у удаљеном и изолованом селу Одевце које се налази на Косову и Метохији између Новог Брда и Косовске Каменице. У селу живи око педесет Срба и свега неколико деце.

Дуња Насковић током прве посете

Уз помоћ Божић Бате и великог броја донатора кућа коју су Насковићи почели пре неколико година да граде, успешно је завршена!


Све што сам икада желео за моју децу, сада се остварило. Као што знате, њих двоје су се родили у преуређеној штали од три квадратна метра у чијем наставку су биле краве. Више не морам да објашњавам деци због чега се купају у кориту и живе у недовршеној кући, јер сада имамо прелепо купатило, дечије собе и све оно што је потребно да их изведем на прави пут – рекао нам је отац Драган своје прве утиске.

Хуманитарна организација Срби за Србе породици je обезбедила следећу помоћ: грађевински радови за завршетак куће и набаква покућства. Укупна вредност помоћи износи 13.481 евро.Општина Косовска Каменица се, такође, укључила у акцију помоћи обезбедивши породици следећу помоћ: PVC столарија, малтерисање куће, увођење струје, кухиња са делом пратеће керамике и опремање купатила.

Душан Насковић током прве посете

Нажалост, због ситуације са корона вирусом, акција је завршена са неколико месеци закашњења. Као и већина породица које су остале на Косову и Метохији, породица Насковић наставља да се бори са бројним искушењима и проблемима са којима се Срби свакодневно сусрећу. Радост на лицима најмлађих чланова ове породице показује нам да поред материјалне помоћи, овакве акције пружају велику моралну потпору и подршку да наши сународници наставе да живе на својим вековним огњиштима.


Захваљујем се свим донаторима који су учествовали у овој акцији, много њих нам је помогло и директно – слањем и доношењем пакета помоћи –  на крају разговора, рекао нам је отац Драган.

Позивамо све наше донаторе да учествују и у предстојећим акцијама како би, до краја године, помогли још неколико десетина угрожених породица!

Рачуни и потврде финансиране помоћи