18. маја 2016.

Марковдански сабор у Констанцу

Марковдански сабор у Констанцу
Хуманитарна организација Срби за Србе из Немачке учествовала је у још једној изузетно успешној акцији српског народа на Боденском језеру. Марковдански сабор окупио је вернике на острву Рајхенау код Констанца, у манастиру Митецел на Боденском језеру подно Алпа, у организацији парохије и Црквене општине Фридрихсхафен, а по благослову надлежног архијереја Епископа франкфуртског и све Немачке г. Сергија. Мошти Светог Марка изнете су пред вернике да их целивају након литургије и причешћа, а потом се верни народ организовано пребацио из Рајхенауа у Констанц на Саборску прославу, где се, уз песму и игру, прославио дан Светог Марка. Сабор је протекао у најлепшем реду, а за богат програм и врхунску организацију побринули су се добри људи из СКСД-а „Немањићи''.

Марковдански сабор свештенства и благочестивог народа српског са простора јужне Немачке и Баварске прошао је у духу православља и са представљањем Хуманитарне организације Срби за Србе, чиме је исписана нова страница у поглављу битисања СПЦ и народа на просторима Немачке.

 Кивот са моштима Светог Марка

Манифестација у оквиру Сабора трајала је богата три сата, а за то време на штанду Хуманитарне организације Срби за Србе, гости су се могли упознати са радом организације и донирати добротворне прилоге. Захваљујући добром народу српском у Немачкој, скупљено је 455,77 евра донација на Марковданском сабору у Констанцу!

 У Немачкој слањен текста SZS на број 81190 донира се 2,99 €

Нова страница за живот Срба у овом делу Немачке, и нова страница за рад Хуманитарне организације Срби за Србе у Немачкој. Са овом племенитог и богомблагословеног Сабора, отишао је свет најлепши дух српског народа, а велики хуманитарни рад добио је нова крила.

 ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Хуманитарна организација Срби за Србе наставиће да организовано делује широм Немачке, и позива све људе добре воље да се укључе и донирају средства за помоћ вишедетним социјално угроженим породицама широм Балкана!

Повезане вести

Коментари