Материјал за пет породица на КиМ

Током јула испоручен је грађевински материјал и столарија за пет социјално угрожених породица на Косову и Метохији. Вредност помоћи износи 9.000 € и распоређена је у складу са потребама, тачније обезбеђена је помоћ породицама која им је била најургентнија. Захваљујемо се пријатељима из ЕХО Мајка девет Југовића из Грачанице на великој помоћи око реализације акције.

Коцана Вујић са синовима и грађевинским материјалом

Дејан Вујић (37 година) из Врбовца живи са супругом Коцаном (32), синовима Луком (10), Гораном (7) и Павлом (6). Од примања имају дечији додатак од 7.700 динара. Обезбеђена је помоћ у виду грађевинског материјала за доградњу једне собе у износу од  2.000€.

Јасмина Ристић са синовима и материјалом за купатило и вратима

Јасмина Ристић (36 година) из Извора живи са супругом Добривојем (50), ћерком Анђелом (14), синовима Урошем (12) и Давидом (10) година и са свекрвом Благицом (82). Од примања имају: супруг Добривоје пензију од 35.000 динара и свекрва пензију од 14.000 динара. Обезбеђена је помоћ у виду материјала за уређење купатила, собна ПВЦ и дрвена врата. Вредност помоћи износи 1.300€.

Породица Ђорђевић са материјалом за реконструкцију крова

Милоратка Ђорђевић (63 године) из Прековцa живи са супругом Милосавом (62), сином Далибором (36), снајом Јасмином (30), унуцима Јованом (13) и Лазаром (10) и унуком Јаном (3). Обезбеђен је грађевински материјал за реконструкцију крова куће, због лошег стања (пропале грађе и црепа, прокишњавања и стварање влаге у собама). Вредност грађевинског материјала износи 2.000€.

ПВЦ столарија за породицу Стојковић

Славиша Стојковић (29 година) из Грачанице живи са супругом Наташом (29), синовима Гаврилом (3) и Димитријем (1), мајком Душанком (50) и са братом Стефаном (19). Славиша и Наташа очекују трећу принову и граде нову кућу. Уручена помоћ се састојала од ПВЦ столарије. Вредност помоћи износи 2.700€.

Душан Митић (27 година) из Горње Кормињане живи са супругом Весном (30), ћерком Николином (2), сестром Јованом (24), оцем Слободаном (59), мајком Весном (52). Од примања отац Слободан има минималац од 11.000 динара и дечији додатак од 2.500 динара. Породици Митић дониран је материјал за уређење купатила у вредности од 1.000€.

Акције реновирања и изградња кућа су од великог значаја, јер се на одређен начин осигуравају и дају јаку подршку угроженим породицама, које не би биле у стању да у скорије време самостално реновирају куће. Оваквим начином помоћи, у одређеној мери је осигуран останак и опстанак породицама на својим огњиштима.

Деца су наша будућност! Нема предаје!
Рачуни и потврде финансиране помоћи