Механизација и столарија за Ђуричанине код Плава

Породицу Ђуричанин из села Брезојевица код Плава у Црној Гори чине отац Радосав, мајка Горица и деца Марија (18), Јована (17), Вукман (14), Вања (14) и Исидора (10). Недавно су добили помоћ Хуманитарне организације Срби за Србе у виду половног трактора (2.500 евра), косачице (2.514 евра) и столарије (1.750 евра) у укупној вредности 6.764 евра.

Ови скромни и вредни људи живе од социјалне помоћи, дечијег додатка и повремених дневница, сече дрва итд. Поред тога, обрађују земљу и држе стоку, па ће им помоћ у виду механизације пуно значити. Домаћина смо затекли припремању ракије:


Штета што не дођосте који дан касније да можете да пробате домаћу ракију. Али свакако сте увек добродошли јер сте пуно учинили за нашу породицу. Дуго сам имао проблем са механизацијом, а сада то све доста лакше функционише – рекао је домаћин Радосав.

Значиће доста и столарија зарад санирања и ублаживања влаге у домаћинству. Томе се највише обрадовао Вукман који има астму. Кућа у којој живе је, иначе, у власништву чак петоро браће који не живе сви ту, тако да они користе један део куће у приземљу.

Породицу смо помогли уз помоћ господина Милорада Драговића који, такође, живи у том селу. Посебну захвалност дугујемо Србима у Кини и Канади који су овај пројекат подржали. Захваљујемо се и свим донаторима на подршци. Настављамо са акцијама!

Рачуни и потврде финансиране помоћи