Млекара у Новом Брду почела са радом

Хуманитарна организација Срби за Србе се почетком маја 2014. године прикључила пројекту изградње и опремања млекаре у селу Извор, општина Ново Брдо на Косову и Метохији који је започела Добротворна организација ЕУО Епархије Рашко-призренске „Мајка девет Југовића“. Овим пројектом отворила се могућност за агажовање локалног становништва, како на изградњи самог објекта тако и за рад млекаре и на тај начин омогућено им је да својим радом обезбеде породицама најпотребније. Хуманитарна организација Срби за Србе обезбедила је елементе за кухињу (судопера, шпорет, фрижидер, рукавице за рад) и купатило (веш машина, бојлер, лавабо, вц шоља) као и материјал за прикључење водовода и канализације у укупној вредности од 228.000 динара. Како наводе пријатељи из наше братске организације „Мајка девет Југовића„, захаваљујући Господу и многобројним људима добре воље, успели су да доврше изградњу млекаре у селу Извор и заједно са пољопривредном производњом, фармом коза и оваца, делимично омогуће самоодрживи рад народних кухиња. Опште друштевени значај оваквог пројекта је огроман, посебно због тога што се налази у општини Ново Брдо, која је економски неразвијена област и сваки вид помоћи и подршке је добродошао људима из овог краја. Епархија Рашко-призренска и Косовско-метохијска, већ годинама уназад, преко своје организације „Мајка девет Југовића„, својим многобројиним активностима ради на очувању српског живља на просторима Косова и Метохије. Надамо се да ће и њихови пројекти, како они који су већ реализовани, тако и они које планирају у будуће, бити од великог значаја и да ће мотивисати што више људи да не напуштају своја огњишта, већ да се труде да их очувају и да за то имају и снаге и могућности. Позивамо вас да и у наредном периоду подржите рад Хуманитарне организације Срби за Србе као и будуће пројкте за опстанак и бољи живот нашег народа на Косову и Метохији. Нема предаје! Рачуни и потврде финансиране помоћи Преузмите Подели:0share

Хуманитарна организација Срби за Србе се почетком маја 2014. године прикључила пројекту изградње и опремања млекаре у селу Извор, општина Ново Брдо на Косову и Метохији који је започела Добротворна организација ЕУО Епархије Рашко-призренске „Мајка девет Југовића“. Овим пројектом отворила се могућност за агажовање локалног становништва, како на изградњи самог објекта тако и за рад млекаре и на тај начин омогућено им је да својим радом обезбеде породицама најпотребније. Хуманитарна организација Срби за Србе обезбедила је елементе за кухињу (судопера, шпорет, фрижидер, рукавице за рад) и купатило (веш машина, бојлер, лавабо, вц шоља) као и материјал за прикључење водовода и канализације у укупној вредности од 228.000 динара.

Како наводе пријатељи из наше братске организације „Мајка девет Југовића„, захаваљујући Господу и многобројним људима добре воље, успели су да доврше изградњу млекаре у селу Извор и заједно са пољопривредном производњом, фармом коза и оваца, делимично омогуће самоодрживи рад народних кухиња. Опште друштевени значај оваквог пројекта је огроман, посебно због тога што се налази у општини Ново Брдо, која је економски неразвијена област и сваки вид помоћи и подршке је добродошао људима из овог краја.

Епархија Рашко-призренска и Косовско-метохијска, већ годинама уназад, преко своје организације „Мајка девет Југовића„, својим многобројиним активностима ради на очувању српског живља на просторима Косова и Метохије. Надамо се да ће и њихови пројекти, како они који су већ реализовани, тако и они које планирају у будуће, бити од великог значаја и да ће мотивисати што више људи да не напуштају своја огњишта, већ да се труде да их очувају и да за то имају и снаге и могућности.

Позивамо вас да и у наредном периоду подржите рад Хуманитарне организације Срби за Србе као и будуће пројкте за опстанак и бољи живот нашег народа на Косову и Метохији.

Нема предаје!

Рачуни и потврде финансиране помоћи