Многочлана породица Симић из Кисељака сања о реновирању и адаптацији своје куће

Друга породица из Зворника коју смо посјетили и коју намјеравамо да помогнемо је породица Симић која живи у мјесту Кисељак. Отац Драган (44) и мајка Данијела (42) подижу своје четворо дјеце Весна (16), Драгана (13), Гојко (7) и Јован (2).

Породица тренутно не остварује никаква редовна примања, а отац надничењем некако успијева да обезбиједи што нормалније услове за живот. Но како то обично бива, након што задовоље основне потребе, готово да ништа не преостане да би се ријешиле и остале ствари које су им неоподне. А пошто се породица значајно увећала и како дјеца расту, порасла је и потреба за што већим животним простором.

Такође и породица Симић је уз помоћ великог броја људи и организације Немањићи Тићино успјела да догради кућу у којој тренутно живе. Дограђени простор ће бити одговарајући за породицу, али пошто је само озидан и покривен, потребно га је прво средити и опремити унутра, а преостају и радови адаптације и реновирања дијела куће у којем тренутно живе да би се све уклопило како треба. Опет један већи пројекат за нашу организацију, обзиром да прва груба процјена потребних радова износи 12.000 КМ.

Ипак, ништа није немогуће када се Срби удруже и сложно почне да граде нешто. Тако ћемо, вјерујемо успјешно, настојати да и овај пројекат приведемо крају. Наша екипа из Зворника тек почиње да се окупља и потребна им је и наша помоћ. Скупити средства да се помогну двије породице са територије њихове општине није ни мало једноставно и опет ћемо у склопу пројекта Тројка из блока настојати да прикупимо највећи дио средстава.

За све Зворничане и оне који живе близу града слиједи позив да се тог 3. августа појаве у што већемо броју на турниру и покажу да су ту за све оне којима је помоћ потребна. За све остале такође нема препреке да се укључе – позив на број телефона: 17763 у Републици Српској и БиХ, СМС на 7763 за донаторе из Србије су најлакши начини за помоћ, а такође остале начине за донирање погледајте овдје.

Хајде да помогнемо и породицу Симић, хајде да покажемо мислимо на њих и да нису сами!