Морска премијера Шаха из блока

У духовном центру Свети Кирило и Методије у Зеленици (Кути) код Херцег Новог, одржана је шаховска симултанка 27. јануара у 17 часова у организацији Хуманитарне организације Срби за Србе. Главни циљ овог догађаја је сакупљање средстава за породице са троје и више дијеце са територије Црне Горе. На крају вечери, учесници и гости су сакупили укупно 625 евра.

Свештеник Драган Пешикан је поздравио све учеснике, госте и благосиљао турнир, затим је господин Мићо Роговић, министар савјетник у амбасади Србије у Подгорици и конзул Србије у Хервег Новом поздравио учеснике и отворио турнир.

Прије симултанке одржан је културно умјетнички програм. Дијеца из Културно умјетничког друштва Илија Кишић из Зеленике су отпјевали химну Светом Сави, а затим су одиграли неколико народних кола.

Симултанку је играо велемајстор Милан Драшко у 22 табле. Послије нешто више од два сата велемајстор Милан Драшко је побједио 18 партија, док су четри партије завршене ремијем.

Нерјешени резултат са велемајстором су постигли Милош Радуловић, Михајло Пушара, Дејан Карталовић и Веско Томић. Коначан резултат је био 20:2 за велемајстора Драшка, али резултат је био у другом плану.

Захваљујемо се свим учесницима и гостима на подршци. Захваљујемо се Секретаријату за друштвене дјелатности  и међународну сарадњу Општине Херцег Нови на помоћи.