21. октобра 2020.

Набављена машина за резање меса и костију за Народне кухиње на КиМ-у

Сарадња између Х.О. Срби за Србе и Народних кухиња на Косову и Метохији настављена је и у октобру када је на рачун Епархије рашко-призренске уплаћено 1.000 евра. Ова донација омогућила је Народним кухињама да купе машину за резање меса и костију.
Као и безброј пута до сада, одазвали сте се на наш апел, и са великом вољом учествовали у набавци машине. Средства која сте одобрили била су важна за куповину поменуте опреме. Машину за резање меса, резервне тестерице и сто за резање, платили смо укупно 2.135,70 евра – рекли су нам из добротворне организације Епархије рашко-призренске Мајка девет Југовића.
Oве машине утицаће у јачању и унапређењу свакодневног посла, јер ће се многе ствари обављати брже и квалитетније. Сви пројекти покренути у циљу самоодрживости Народних кухиња су од изузетне важности. Они пружају приносе и приходе које кухиње користе циклично у раду и тако остварују континуиран и беспрекидан рад. Хуманитарна организација Срби за Србе упућује позив свим донаторима широм света да подрже нове велике пројекте помоћи српском народу на Косову и Метохији како би остао и опстао на својим вековним огњиштима.
Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари