Најмасовнија српска акција икада – МУНДИЈАЛ ИЗ БЛОКА!

Четвртак 24.11.2022. године за Хуманитарну организацију Срби за Србе остаће упамћен као дан када смо успели да у истом тренутку будемо присутни на 170 локација. Акцијом Мундијал из блока показали смо како изгледа када се Срби из целог света окупе око једног и најважнијег циља, а то је подршка Србији!

За репрезентацију Србије се навијало од Аустралије, Русије и Америке, преко бројних европских држава, до Републике Српске, Србије, Црне Горе и других држава у региону, а паралелно са тим прикупљала се помоћ за угрожене српске породице на Косову и Метохији. Списак свих локација може се пронаћи овде.

Мундијал из блока специфичан је по томе што свако ко жели може да се укључи. Синоћ смо имали екипе од њих четворо који су у свом дому у Масенбахаузену навијали, породицу која броји 15-ак чланова која је навијала у својој кући у Аранђеловцу , више од 100 препуних локала укључених у акцију широм света, али и Бањалуку која је у СЦ „Борик” окупила више од 2.500 људи. Посебно нас радује што се укључило и неколико локала на Косову и Метохији, тачније из Косовске Митровице, Звечана и Штрпца.

Наш тим цео дан прикупља информације о донацијама које су сакупљене током гледања утакмице Србија–Бразил. До сада смо добили информације са 100 локација на којима је прикупљено око 17.000 евра. Прецизне информације биће доступне након одржавања свих утакмица.


Идемо даље, спремамо се за наредне две утакмице, са Камеруном и Швајцарском. Ко год жели да се прикључи једној од најмасовнијих српских акција може да се пријави на овом линку.

Нема предаје!