Најновија дешавања у дому породице Нешковић из Власенице, светли су пример људске доброте

Породица Нешковић живи у селу Цикотска Ријека, које је удаљено 15 километара од Власенице.  Ову породицу чине отац Милан и мајка Милада са четири кћеркице – Радом (12), Јеленом (11), Николином (9) и Бојаном (8).

Милан ради сеоске послове за дневницу док је Милада домаћица, која у току сезоне малина одлази у Србију како би их брала и тако допунила кућни буџет.Током наше прве посете, затекли смо тешко стање у њиховом дому. Кућа у којој су живели није имала кров, само две просторије су биле функционалне за живот. Ипак, ситација се неочекивано променила!

Овога пута, породица нас је дочекала у новом дому. Госпођа Милена Кевић, родом из Власенице, која живи и ради у Швајцарској, одлучила је да им поклони кућу са свом земљом, после смрти блиског члана породице који је ту живео. На поклоњеној земљи налази се огроман воћњак шљива, што ће овој породици омогућити додатне приходе.

Повод нашег доласка био је да сазнамо на који бисмо начин могли да им додатно помогнемо. Како су нам рекли, донација у виду мотокултиватора би им значајно помогла.


Када дођете следећи пут, обећавам да ћу вас дочекати са цртежом који ћу вама посветити – рекла нам је ћерка Рада на крају нашег разговора.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива све донаторе да се прикључе акцији помоћи породици Нешковић!