Фудбал из поларног блока

У сред зиме, тачније 08. фебруара на северу Норвешке, град Харштад, округ Трумс, изнад границе поларног круга, окупило се двадесетак људи из Србије како би помогли породицу покојног хероја Добривоја Денкића и том приликом прикупљено је 3.050 круна.

У самој организацији у сусрет нам је изашао локални фудбалски клуб ХИЛ, који нам је уступио термин у сали за фудбал пре подне, а клубски простор за дружење увече истог дана. Фудбал се играо између екипе Срба и локалних момака, а протекао је у фер игри и спортском духу. Победници су били сви који су учествовали.

У вечерњим часовима су се окупиле породице које живе у Харштаду и ближој околини, када нам се видео поруком и обратио председник хуманитарне организације Игор Рашула који се захвалио свим прсутним људима. Родитељи су повели децу која су додатно увеселила догађај. Занимљиво је да нам је ово најсеверније окупљање Срба у свету и да је зима овде са пуно снега, па наши Срби са мало већих раздаљина нису могли да присуствују догађају.

Још једном захваљујемо се свима на лепом дружењу, игри и старим добрим бакиним колачима, који су у Србији нажалост неправедно забољављени, а овде део традиције.

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!