Најуспешнија Тројка из блока у Чикагу

У петак, 3. jуна, Хуманитарна организација Срби За Србе САД организовала је пети по реду хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки Тројка из блока у Парку ветерана, у предграђу Чикага. Тројка је у Чикагу постала традиција која расте сваке године. На јубиларном петом турниру, имали смо велику част да угостимо једног НБА играча из Чикаго Булса – Николу Миротића! Миротићев долазак био је велика атракција и осетила се велика радост на турниру – створила се огромна група навијача и обожавалаца који су тражили аутограм и слику са великим спортистом. Као и увек, у стилу истинске светске звезде, стрпљиво се са свима фотографисао и потписивао аутограме на папире, лопте, и на Тројка из блока мајице!

Пети турнир свечано је шутирањем тројке отворио Никола Миротић, и свима је дао задатак да надмаше његових 13 бодова. У првом кругу било је 72 такмичара који су покушавали да оборе Миротићев резултат. Али ту срећу је имао само један тројкаш, Павле Чошић, пореклом из Чачка, који је преузео прво место са 17 постигнутих кошева.

 Репер Алекс Чикаго

После првог круга, док су судије сабирале ко иде даље у други круг, имали смо по први пут и музичког госта који је наступао на нашем турниру у Америци. Алекс Чикаго је по први пут за публику отпевао његову нову песму – Путеви раја! Одмах после Алексовог наступа, почео је други круг такмичења.

Много бивших шампиона и финалиста са претходних такмичења прошло је у финале, а најбољи шутер ове године био је Никола Јосиповић. Млади Никола је претходно освојио друго место у Чикагу и Њујорку, а и четврто место на турниру у Младеновцу. Један од правих тројкаша који никада није одустао и вратио се и ове године да узме круну. Друго место је освојио Американац Гејб Егерт, а треће место је припало прошлогодишњем шампиону Николи Боројевићу. Велико хвала свим такмичарима, пријатељима, гостима и спонзорима за до сада најуспешнији турнир у Чикагу. Укупно, скупљено је $20.018 што је убедљиво највећа цифра на једном турниру до сада!

 Никола Боројевић, Никола Јосипиовић и Гејт Егерт

Као и сваке године, ништа не би било могуће без групе поносних спонзора који су много учили и омогућили да се овако лепо изведе турнир. White City Logistics, Atlas Solutions, DD Logistics, Love Freightways, Skyway Freight Solutions, Imperia, Capital Investment Realty Group, Accolade Design Inc, DAJ Service & Repair, ADR Custom Builders, 3 Star Inc, Bizzmark Logistics Group, 2N Licensing, Lazic Deli, D& L Solutions & Lav Imports су сви спонзори овогодишњег турнира Тројка из блока у Чикагу! Уз подршку наших спонзора, ове године смо добили и велико изненађење од стране Николе Миротића и његове породице. Никола и његова породица су донирали $10.000 на Тројци у Чикагу, а за помоћ угроженим српским породицама широм Балкана!

 Председник СЗС САД Петко Петровић и Никола Миротић – кошаркаш Чикаго Булса

Ово је била најбоља Тројка из блока од 2012. до сада! Прави начин да се прослави пети рођендан турнира у Чикагу. Тројка из блока се чврсто сместила међу најбитнија дешавања у Чикагу. Пуно хвала свима на подршци и поверењу!

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Срби за Србе САД