Најуспешнији „Кош за срећу“ до сада

Трећу годину заредом одигран је хуманитарни мечКош за срећу“ који ће овог пута помоћи социјално угрожене, вишечлане породице преко Хуманитарне организације Срби за Србе. „Плави“ су први пут у историји овог хуманитарног меча претрпели пораз, „жути“ су са 67-64 били бољи. Акција „Кош за срећу“ је тренутно прикупила 230.810 динара и 25 евра од хуманитарне утакмице и 37.000 динара од „Хуманитарне мењаже дресова“ која ће се наставити и у наредном периоду. Заједно са српским олимпијцем, Чабом Силађијем, екипа Коша за срећу се окушала и у акцији компаније Моцарт Спорт – „Тикет у подне познати прогнозирају“, и били су добри прогнозери тако да се очекује уплата додатних 49.356 динара.

Такође, први пут је са терена у блоку 1 на Фонтани, меч премештен и одигран 16. јуна на Калемегданској тврђави, односно на теренима КК Партизан. Поред Данила Анђушића који је понео ласкаво признање најистакнутијег учесника утакмице, највећа пажња припала је младој шампионки Ролан Гароса, Олги Даниловић.

Она је победнички низ наставила у Кошу за срећу где је маестралним шутирањем тројки показала кошаркашки ген и стигла до злата у конкуренцији дама из јавног света. Док су свој мали окршај у веома неизвесном мечу имали браћа Данило и Лука Анђушић, што се некошаркаша тиче највише су показали Огњен Кајганић и Владимир Вуксановић који су такође имали мноштво дуела.

Након три одиграна продужетка, промашајем је Стефана Глигоријевића, репер из групе ТХЦФ, своју екипу одвео у пораз.

Данило Анђушић је имао 25 поена док га је са 21 поеном пратио бивши рукометаш, Огњен Кајганић. Бошко Ћирковић Шкабо је убацио четири, док су по три поена у укупан збир „жутих“ додали водитељ Игор Ћурчић и ди-џеј Саша Ледић.

 Млађи Анђушић, Лука, је био најболљи у пораженом тиму са 22 поена. Манекен Влада Вуксановић је имао 15, 11 је постигао ди-џеј Лука Милошевић, још један манекен, Марко Андрић, шест, док је четири убацио млади глумац Пеђа Васић. Са три поена, мноштво асистенција и украдених лопти, Дарко Брашанац је добио награду за најбољег фудбалера – учесника Коша за срећу.

Под окриљем акције Кош за срећу, организатори тог хуманитарног меча, браћа Петар и Немања Лазић, ће у периоду до Божића 2017. године реализовати мноштво различитих хуманитарних акција, а једна која је започета на дан одигравања утакмице јесте „Хуманитарна мењажа дресова„. За време првог дана акције, а и дана када се играо Кош за срећу, „Хуманитарну мењажу дресова“ су почели Мијат Гаћиновић (фудбалер Ајнтрахт Франкфурта) и Никола Петковић (фудбалер Јанбиан Фудеа).

 Драго нам је што смо оборили наш рекорд што се донације тиче из једне утакмице и надам се да ће са осталим акцијама бројка бити још значајнија и од што веће користи за угрожене, многочлане породице. Позивам све спортисте да се укључе у „Хуманитарну мењажу дресова“ и захвалио бих се свима који су за сада донирали„, рекао је организатор Коша за срећу, новинар Петар Лазић.Листа стрелаца:ЖУТИ – Данило Анђушић (25), Саша Ледић (4), Бошко Ћирковић Шкабо (6), Славољуб Срнић, Борко Вујичић Боре (3), Бојан Маровић (2), Игор Ћурчић (4), Ненад Гаврић, Огњен Кајганић (21) и Иван Тешановић (2).ПЛАВИ – Стефан Глигоријевић, Пеђа Васић (4), Владимир Вуксановић (15), Марко Булат (3), Дарко Брашанац (3), Лука Анђушић (22), Лука Милошевић (11), Никола Станоев Анкл Џо, Илија Ковачић, Марко Андрић (6), Марко Мандић и Лука Стојановић.ТАКМИЧЕЊЕ ДАМА – Олга Даниловић (злато), Гога Станић (сребро), Драгана Мићаловић (бронза), Зорица Радуловић (бронза), Богдана Меденица (бронза), Милица Томашевић (бронза), Катарина Срећковић (бронза).