„Највећи проблем нам је столарија и влага” – у посети Тодоровићима из Хан Пијеска

У општини Хан Пијесак, на магитралном путу налази се село Чађавице, где живи породица Тодоровић. Породицу чине отац Радован, мајка Мирјана, синови Миљан (21), Станимир (19), Никола (16) и Милорад (7) и кћерка Љубица (14). Са породицом живи и Радованова мајка Смиљка.

Радован, као инвалид треће категорије, не ради већ дуже време док је мајка запослена као чистачица. Син Миљан се бави фудбалом у једном београдском нижелигашком клубу који му је обезбедио смештај и храну, док је Станимир примљен нa Војну академију у Београду.


Нажалост, Никола има ретку болест која утиче на памћење. Није у стању да запамти ни најосновније ствари. Похађа школу по посебном програму. Ћерки Љубици је откривена епилепсија и користи јаке лекове како би јој стање било стабилно – говори нам отац о здравственим проблемима са којима се суочавају у породици.

Тодоровићи живе у старој породичној кући. Бавили су се сточарством, међутим распродали су стоку да би могли слати децу на лечење. Остало им је шест оваца и крава.


Кућа је у лошем стању. Највећи проблем нам је столарија и влага. Пошто ложимо само у приземљу, ствара се кондензација и зидови су црни по ћошковима. Поктровље није затворено и дува на све стране тако да горе не вреди да се ложи док се столарија не промени – наставља отац.

Тодоровићи су типична породица са ових простора. Радован и Мирјана се боре јако дуго за своју децу. Сада им је потребна наша помоћ!