Након година тешког живота, коначно су стигли бољи дани за тројицу браће Филиповић из Оџака!

Ако нешто можемо рећи, после скоро петнаест година нашег хуманитарног деловања je, да смо често имали прилику да међу најмлађим члановима породица видимо прекопотребну искру вере да ће стићи бољи дани.

Овога пута тројица дечака – Ненад (20), Милован (14) и Александар (12), после година психо-физичког насиља које су проживели од стране свог оца, пре него што им се мајка развела и оставила их на чување код бабе и деде – коначно су добили нормалне услове за живот!

Кућа породице Филиповић у току наше прве посете

Ове храбре дечаке, који после свих тешкоћа нису клонули духом, посетили смо средином априла, када смо имали прилику да се уверимо да је кућа у којој живе неусловна за живот. Купатило им је било у лошем стању, лоше стање плафона, који је рађен од трске и гипса. Такође, што се тиче покућства све је било старо и дотрајало.

Купатило породице Филиповић које је било у веома лошем стању

Ипак, деда Милован, борећи се колико може за своје унуке, проблеме са кровом и земљаним подом који су гризли пацови, делимично је решио узимањем кредита, па је заједно са унуцима успео да реши одређене проблеме на кући.

Наравно, оваква борба деде и унука није остала незапажена од стране Хуманитарне организације Срби за Србе и наших донатора, па смо заједничким снагама притекли у помоћ породици Филиповић!

У њиховом дому извршени су следећи радови: замена комплетне кровне конструкције и црепа, израда демит фасаде, постављање нових ПВЦ прозора, постављање лимова и олука, ламината по подовима и потпуно реновирање купатила (замена електро и водоводне мреже у купатилу као и довод и одвод воде из куће, постављање гипс плоча и лепљење керамичких плочица, израда туш каде и уградња санитарија). Што се тиче покућства купљен је намештај – два ормара, кревет на спрат са душецима, кауч и кухиња са судопером. Укупна вредност помоћи износи 1.572.025 динара. Део новца за породицу Филиповић сакупљен је на Одбојци из блока и камену с рамена у Бору.


Унуци су ми све што имам, за њих ћу да се борим док сам жив, не могу да опишем колико смо срећни због свега што сте урадили за нас. Ово је велика промена набоље – рекао нам је узбуђени деда Милован.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се својим донаторима на још једном успешно реализованом пројекту. До краја године остало је мање од два месеца, а нашу помоћ очекује још неколико десетина породица, па позивамо донаторе да наставе да прате наш рад и пружају подршку у складу са својим могућностима.

Рачуни и потврде финансиране помоћи