23. децембра 2019.

Након пожара никла прелепа кућа за породицу Минић из Бијелог Поља

Трећу ноћ након Божића пре две године у селу Јабланово, 25 километара од Бијелог Поља на северу Црне Горе, избио је пожар. Горела је породична кућа Минића. Срђан, Иванка, Андријана (17), Балша (15), Гаврило (8) и Ирина (4) остали су без игде ичега. У пожару су сачували само пар ствари, а међу њима гусле и дедину слику! Породица Минић током прве посете

Захваљући брзој реакцији Цркве у Бијелом Пољу, месне заједнице, родбине и бројних добротвора нова кућа изграђена им је у року од само неколико месеци, али је остала незавршена. За читав случај сазнала је Хуманитарна организација Срби за Србе чији су представници решили да за почетак издвоје 1.970 евра за куповину материјала за изолацију куће и ламината за собе. Тиме је кућа за породицу Минић у потпуности обновљена. У току радова на постављању изолације Минићи су честита и скромна породица, прва коју је наша организација помогла на северу Црне Горе после дуго времена. У плану је и даља помоћ за Миниће у следећој години.

Захвалите се вашим људима широм света на помоћи. Хвала и нашем проти Дарку што нас је предложио и који је уз нас свих ових година. Много нам значи ово, надам се да ћете ускоро опет лично доћи. Ми, нажалост, у овој земљи немамо право на социјалну помоћ и дечији додатак, тако да зависимо искључиво од оваца, крава и телади које држимо. Много би нам лакше било кад бар земљу не бисмо морали да закупљујемо – пренео нам је домаћин Срђан.
Хуманитарна организација Срби за Србе позива све људе добре воље да подрже и наше наредне акције које ћемо спроводити у Црној Гори пошто нам је намера да будемо све присутнији.
Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари