Наша култура, традиција и фолклор засијали у пуном сјају!

У центру Граца, 22. априла на најатрактивнијој локацији у самом срцу тврђаве Шлосберг, организовано је Етно вече Хуманитарне организације Срби за Србе у сарадњи са КУД-ом Свети Сава из Граца.

На овом сензационалном спектаклу прикупљено је 4.283,19 евра евра за породицу Трајковски!
Етно група “Траг”, КУД “Свети Сава”, Црквени хор храма светих Кирила и Методија, Удружење за очување традиције “Приједор”, у трочасовном програму на радост многих оживели су српску културу и коло, како кажу сви они који су били део атмосфере, на кратко су се осетили да су код куће.
Право усхићењење настало је када су нас у дворани изненада посјетили наша браћа Боре и Стефан из ТХЦФ-а који су поздравили све пристуне и као прави џентлмени дискретно се стопили у масу са свима иако нису имали мира од својих многобројних обожаватеља са којима су се сликавали и пријатељски разговарали.
Од много лепих момената ове вечери два су остала јако упечатљива. Први када је Удружење за очување традиције “Приједор” запевало „Пукни зоро“, а на све стране се проломила песма из свих грла као једно. Други када се „Ужичко коло“ играло и протезало колико год може, јер су у њему учествовале све могуће генерације од обданишта до пензије.
Након етно дела програм је наставио да се одвија у виду једна велике журке уз два ди џеја која је трајала до изнемоглости гостију.
Сви који су били присутни знају да овај извештај може дочарати само један мали део амбијента и атмосфере који смо доживели на овој предивној манифестацији!
Велику захвалност упућујемо свима који су присуствовали догађају, а посебно спонзорима и феноменалним извођачима који су овај догађај несумњиво дигли изнад свих очекивања.