Наше мало, за породицу Ђокић постало све – обезбеђен додатни стамбени простор за најмлађе

На обострано задовољство и велику срећу свих који су учествовали у овом богоугодном пројекту, успели смо након годину дана да спроведемо у дело све што је испланирано. Вредна, дивна и побожна породица Ђокић из села Богдање крај Трстеника, дочекала је да им се на дуже стазе реши проблем, који су имали у вези стамбеног простора за своје најмлађе.

Браћо, хвала вам пуно! Ово је прелепо и значи нам више него ишта. Сад не морамо да размишљамо о стамбеном простору и то је то што смо желели – није могао да сакрије задовољство вредни домаћин Владимир.

Сви су редом били насмејани и ведри, уосталом као и први пут када смо посетили породицу током прошле године. Мајка Весна, Јана (19), Јована (17), Милица (11), Богдан (9), Наталија (5) и Љубица (3). Иако је протекло скоро годину дана од наше прве посете, до завршетка радова, ниједном осмеси и домаћински однос нису изостали, приликом сваког сусрета са њима. Веровали су у нас и у наша обећања, да ћемо им помоћи. Уосталом на вери у Господа Исуса Христа и почива ова породица и васпитава децу. Што је приметно на сваком кораку.

Знали смо да је породица изузетно вредна, а то су доказали и приликом наше завршне посете. Својски су се трудили данима да уреде двориште, да све буде као под конац за фотографисање.


Целе ноћи сам уређивао ове стазице и склањао гранчице, само да буде све перфектно. Ово како сад изгледа тај бивши подрумски део, који сте нам реновирали, не може да се опише речима – наставио је Владимир у даху.

Утрошено је 1.934.398 динара, како би се некадашњи подрум, пун влаге, преуредио у функционални стамбени простор. Направљене су три собе, урађено је и купатило, замењена ПВЦ столарија на том делу куће, уведена је струја, вода и грејање, а у дворишту је направљена и септичка јама. Нове собе су опремљене са четири кревета, три ормана и једним компјутерским столом.

Обезбеђена помоћ дала је крила Ђокићима, и како кажу уз Божију помоћ и споредни посао којим се баве, дословце је почео да цвета.


Добили смо у међувремену неколико послова, који подразумевају уређивање дворишта и башта, тако да радимо пуном паром. Значи нам овај расадник биљака који смо направили, јер су нам додатни приходи неопходни, уосталом као и свима – закључио је Владимир.

Закључак је, да је дефинитивно ова наша скромна помоћ, учврстила жељу Ђокића да своју будућност граде на својој дедовини.  Уосталом, то су и били њихови планови већ дуже време. Удобност и сигурност породичног дома не може се мерити ни са чим. Искрено се надамо, да ће најмлађи Ђокићи израсти у поштене и часне људе, и да ће им овај вид помоћи бити одскочна даска за све будуће животне успехе.

Рачуни и потврде финансиране помоћи