13. септембра 2014.

Наставак изградња куће Илићима

Наставак изградња куће Илићима
Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са Друштвом младих уметника Рас покренула је велику акцију изградње куће шесточлане породице Илић из Новог Пазара. Захваљујући великој подршци медија али и донаторима, изградња куће напредује солидном брзином. Груби спољни радови на кући се приводе крају, тако да су у плану унутрашњи радови који подразумевају увођење електро и водоводе инсталације, као и постављање столарије.  

Велики број комшија помаже у самим грађевиснким радовима како би Илићи пре јесени могли да се уселе у свој нови скромни дом.

 Хуманитарна организација Срби за Србе упућује позив свим донаторима широм света да се укључе у акцију изградње куће породице Илић у Новом Пазару директним донацијама на следеће рачуне:
  • Динарски рачун: - 275-0010440819774-64   Славо Илић (власник рачуна)
  • Девизни рачун: - IBAN: RS35275001044281642846- SWIFT: SOGYRSBG- Подаци банке: Societe Generale Banka Srbija AD Beograd- Подаци примаоца новца: Славо Илић, Себечево бб, 36300 Нови Пазар, Србија

Шесточлана породица Илић из села Себечево надомак Новог Пазара живи у изузетно тешким и нехуманим условима, у трошној и оронулој кући која није за становање. Кућа има дотрајалу кровну конструкцију, оронуле зидове, а велики проблем представља и влага. У једној просторији њих шесторо узраста од 18 до 82 године проводи већину времена. Родитељи породице су већ годинама без запослења, што знатно отежава финансијску ситуацију. Два сина породице Илић се школују и постижу одличан успех, иако у тешким условима немају простор адекватан за учење.

 Породица Илић испред свог тренутног дома у селу Себечево

Повезане вести

Коментари