Наставак радова на кући Шиљеговићa

Доласком прољећа и љепшег времена настављени су радови на породичној кући седмочлане породице Шиљеговић из насеља Миљаковци код Приједора. Да подсјетимо, у првом дијелу радова које смо изводили крајем прошле године успјели смо да озидамо један спрат и поткровље, салијемо плочу и покријемо кућу, како би кућа могла да издржи зиму која једолазила. У другом дијелу почели смо са извођењем ,,унутрашњих“, односно инсталационих радова, тако да су урађене су прве фазе водо- и електроинсталација. У другом дијелу акције утрошено је укупно 7.936,36 КМ , што са утрошеним средствима из прве фазе у износу од 9.225,00 КМ чини укупан досадашњи износ на изградњи куће за Шиљеговиће од 17.161,36 КМ.

 Радови на бунару породице Шиљеговић

Породицу Шиљеговић чине отац Миливој и мајка Тања и њихових петоро дјеце: Татјана (18), Ведрана (16), Јована (14), Невена (10) и најмлађи Лука (2).

 Постављање канализационих цеви

Прва фаза извођења водоинсталација обухвата израду и оспособљавање бунара за воду, те уградњу доводних и одводних цијеви до објекта, док ће друга фаза обухватити уградњу чесми и одвода у кухињи и тоалету, као и комплето опремање купатила.

Прва фаза извођења електроинсталационих радова је обухватала довод струје до објекта, инсталирање сата за струју и развођење каблова по кући, док друга фаза обухвата инсталирање утичница, освјетљења у кући и др.

 Постављање електро инсталација

Након извођења прве фазе радова остало је да отац породице изврши малтерисање зидова, након чега ће се мајстори вратити и завршити комплетно са инсталационим радовима. Извођење радова смо исплатили у комплету (и прву и другу фазу).

 Обезбеђен материјал за малетерисање

Такође, будући да нас је мајка Тања замолила да им купимо лежај, јер се онај на ком су спавали сав распао, породици смо обезбједили и један угаони лежај и фотељу, а који ће им користити и новој кући када се уселе у њу.

 Обезбеђен лежај породици Шиљеговић

Спецификација утрошених средстава:

  • 830,00 КМ – намјештај
  • 3.306,00 КМ – водоинсталације
  • 2.500,00 КМ – електроинсталације
  • 950,36 КМ – грађевински материјал 
  • 350,00 КМ – трошак мајстора

Након завршетка овог другог дијела радова остаје да се кућа комплетно опреми и оспособи за усељавање. Слиједи постављање подних облога и постављања столарије на кућу. Како би успјешно привели крају и овај велики пројекат наше организације и уселили још једну породицу у свој нови дом позивамо све пријатеље и донаторе наше организације да сходно својим могућностима укључе у акцију прикупљања средстава.

ДЈЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

СЗС Република Српска