Некада су спавали са змијама, а данас у новим собама!

Живот пише романе! Прича о породици која је пре неколико година открила да се у њиховој кући размножило 300 змија, данас је завршена са срећним крајем. Породицa Шимуновић из села Дреновац код Бољевца коначно је добила пристојне услове за живот.

Кућа некад и сад


Иако је породица била евакуисана након што је откривено једно од највећих легла змија, покушаји да им се помогне нису уродили плодом, па су Шимуновићи после неког времена били принуђени да се врате у ту кућу, односно адаптирану шталу, у две неусловне собице, без купатила. Ипак, родитељи Милан и Верица нису очајавали, борили су се храбро за свojу децу Миланчета (18), Ану (15) и Лауру (11) па су људи племенитог срца окупљени око наше организације одлучили да пруже братску руку помоћи.

Породици смо доградили две собе и купатило које смо и опремили, заменили кров, поставили олуке и лимове на кући, купили столарију и развили електроинсталације у дограђеним просторијама. Вредност помоћи износи 1.582.648 динара.

Лаура Шимуновић током прве посете

На обронцима тајанственог Ртња, где је поглед на планину најлепши, чврсто стоји, како нам кажу, потпуно друга кућа.

После толико година проведених у страху и траумама изазваних свиме што се догодило, данас можемо да будемо спокојни јер смо добили све што смо желели. Моја деца више неће бити принуђена да користе пољски тоалет, сада имамо прелепо купатило! – рекла нам је мајка Верица.

Некада пољски тоалет а данас ново купатило

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су учествовали у овој акцији. Позивамо вас да нам се придружите и у наредној години, како бисмо обрадовали стотине угрожених породица које чекају на нашу посету и помоћ.

 

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи