Некада су живели у једној просторији, а сада свако има своју собу!

У дому породице Чеке више ништа није исто као пре! Донатори Хуманитарне организације Срби за Србе одазвали су се апелу да помогну овој многочланој породици из Банатске Суботице, па смо током завршне посете могли да се уверимо у потпуно нови изглед некадашњег породичног дома!

Некад и сад

Подсетимо, породицу чине отац Ненад, мајка Марина и деца: Маријан (17), Кристијан (17), Јелена (12) и Сара (7). Ова сложна породица која је на сваком кораку показивала родољубива осећања и жељу да опстану на свом огњишту, живела је практично у једној просторији. Покушавали су годинама да сами среде кућу али им је ишло веома тешко, пошто им је једини приход социјална помоћ и дечији додатак.


У току прве посете смо изразили наду ће једног дана девојчице имати своју собу, а близанци своју. Сада нам се то, уз помоћ добрих људи, остварило – добили смо три нове и сређене собе! – рекao нам је усхићенo oтац Ненад.

Донатори Хуманитарне организације Срби за Србе остварују снове!

Хуманитарна организација Срби за Србе срушила је део куће који је био од блата и у лошем стању и од темеља су направљене три нове собе. Замењен је део крова, постављена је ПВЦ столарија. Од намештаја купљена су четири кревета, четири душека, француски лежај, два гардеробера, два радна стола, ормар и две пећи на дрва. Укупна вредност помоћи износи 2.931.785 динара.

Посебну захвалност дугујемо Општини Бела Црква која је организовала одношење шута током рушења, као и свим донаторима који су учествовали у овој великој акцији. Позивамо све људе доброг срца да наставе да нас прате и подржавају наш рад јер је у овом тренутку више од 1.500 угрожених породица широм Балкана које очекују нашу посету и помоћ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи