Неколико година након што смо им изградили кућу, све је нестало у пожару. Петровићима из Рипња поново смо притекли у помоћ!

Једна од највећих акција наше организације током 2017. била је изградња куће намученој породици Петровић која је годинама живела у нехуманим условима. Велика радост која је уследила због новог дома и безбрижног детињства за шесторо малишана прекинута је 2020. године када се на њиховој кући запалио оџак након чега је ватрена стихија прогутала већи део куће!

Иако су сви у том тренутку били унутра, успели су да на време изађу без икаквих последица. Са улице су посматрали како нестаје све што су имали. Хуманитарна организација Срби за Србе и армија донатора и у овој ситуацији одлучила је да реагује и да још једном помогне овој породици!

Извор: Курир.рс

За породицу Петровић организовани су радови рушења старих зидова на поктровљу и зидање нових, постављање новог крова, олука и лимова. Вредност обезбеђене помоћи је 847.536 динара.

Подсетимо, Ненад и Мирјана живе са сином Дејаном (28) и ћерком Сањом, која има шесторо деце! Ненад и Невена имају 16 година, Марија има 11, Ксенија 7, Павле 4 и Петар 2. Већи део живот провели су у условима недостојним човека! Београд, Вождовац, Рипањ, а нису имали ни воде ни струје ни купатила ни своје собе и кревета! Несрећан сплет околности и свакодневна борба за хлеб на столу, онемогућили су им да се прихвате неког озбиљнијег решавања стамбеног питања.

Помоћ која им је обезбеђена даје велику наду за нови почетак. Захваљујемо се свим донаторима и људима доброг срца који су учествовали у овој акцији помоћи!

Рачуни и потврде финансиране помоћи