Њујорк четврти пут домаћин Тројке из блока!

Четврту године заредом, Хуманитарна организација Срби за Србе је организовала турнир у брзом шутирању тројки Тројка из Блока у Њујорку.

Као и претходна три пута, енергија и добро расположење које нас је дочекало, још једном се показало као добитна комбинација за организовање турнира за памћење.

Прелеп сунчан дан и терени Томпкинс Сквер Парка у Ист Вилиџ комшилуку велеграда Њујорка су по други пут заредом послужили као савршена позадина за овогодишњи турнир. Турнир је отворен интонирањем химне Републике Србије – „Боже правде”.

Тиме је позорница била спремна за веома живахно такмичење које је уследило, и у коме су сви присутни, показали своје способности у брзом шутирању тројки, чиме су потврдили да је ово заиста глобална игра за све узрасте.

Што се тиче такмичарског дела у шутирању тројки, он је као и прошлих година био веома неизвестан. Након првог дела такмичења када је педесет такмичара шутирало тројке са три позиције, уследио је финални део, где су десет најбољих тројкаша шутирали са пет позиција, па је након нешто више од три сата редослед победника био следећи:

  1. Андреј Драгићевић
  2. Виктор Ковачевић
  3. Борис Доганџић

Након завршетка турнира, поносно смо могли да објавимо да што се тиче скупљених новчаних донација, ове године уз помоћ спонзора и учесника сакупљено је укупно $3.609!

Спонзори четврте Тројке из блока у Њујорку:

  • Ресторан Кафана
  • Пекара Pain D’ Avignon
  • Ресотран Milkflower
  • Стоматолошка ординација Мамут

На крају, захваљујемо се свима који су подржали овогодишњи турнир. Надамо се да ће следеће године још више људи бити укључено у самој организацији, и да ће турнир бити још успешнији, како бисмо помогли више угрожених породица широм Балкана. Такође, захвални смо дистрибутерима Balkan Wine Project за њихову помоћ и подршку.