Ноћна шетња из блока у Прњавору

На иницијативу Планинарског друштва Корак више из Прњавора, организована је прва Ноћна шетња из блока на планину Љубић, 23. септембра. Догађај је одложен неколико пута због временских услова, али то није успјело да спријечи 18 најупорнијих планинара и рекреативаца, а прије свега и хуманитараца, да дочекају свјежу јесењу ноћ са погледом на звјездано небо изнад свога града.

Послије окупљања у вечерњим сатима испред просторија планинарског друштва у Прњавору, планинари су се упутили ка језеру Дренова, гдје је била полазна тачка. Фотографисали се, наоружали добром вољом и кренули на успон до врха Љубића – до коте Свињарица. На врху је услиједило кратко дружење уз чај и слаткише, јер се већ приближавала поноћ, а требало је прећи још око 5 километара и вратити се на полазну тачку.

Прва ноћна шетња је завршила успјешно, са прикупљених 300 КМ за помоћ српским социјално угроженим породицама широм Балкана. Самоиницијативно извлачећи себе из зоне комфора свакодневног живота, пожељели смо да сва наша дјеца могу да изаберу комфоран живот и да се само из игре и авантуре излажу напору, неприступачности и хладноћи. Са жељом за новим авантурама – захваљујемо се Планинарском друштву Корак више.