Нов кров за стабилнији живот породице Вукајловић!

Пријатно време, прелеп крајолик, вредна породица и сјајан повод за посету – завршетак пројекта помоћи породици Вукајловић из Рогачице крај Бајине Баште.

Вукајловићи су једна скромна и изузетно вредна породица, која се претежно бави воћарством, односно узгојем малина, а за своје потребе имају пластеник у ком гаје поврће и уз све то чувају неколико десетина комада стоке и живине. Отац Драган не бира послове и посебно је ангажован сезонски где год затреба мајстор за увођење грејања, а мајка Биљана повремено ради у сеоској школи као чистачица.

Некад и сад

Како су нам сами рекли током наше прошлогодишње посете примања нису довољна, како би уштедели нешто додатно и тако уложили у реновирање породичног дома. Кров који је у веома лошем стању, апострофиран је као проблем број један у односу на све остало што недостаје овој честитој породици.  

Након ангажовања великог броја донатора, који су знали да препознају наш апел за помоћ Вукајловићима, прикупљена су неопходна средства и успешно је завршен пројекат реконструкције крова. Уместо старог црепа стављен је потпуно нов лимени кров, замењени су сви олуци, кровне греде и цео кров је подашчан. Укупно је утрошено 1.108.116 дин.


Изузетно смо захвални на пруженој помоћи. Док се ви нисте појавили, мислили смо да никада нећемо успети да заменимо кров. Знајући за ваш рад, нисмо сумњали да ћете испунити оно што сте нам и обећали. Још једном, много вам хвала – видно узбуђен, захвалио нам се отац Драган.

Сада када је успешно решен проблем око реновирања крова, надамо се да ће породици остати новца да Данијела (18) упише факултет, који би желела да студира, да ће преостала два школарца Драгана (17) и Дејан (14) имати знатно боље услове за школовање и да ће и они кренути стопама своје најстарије сестре. На крају крајева не смемо заборавити ни најстаријег Драгослава (22), који се недавно одселио у Ужице због запослења, па ће и он уживати у освеженом дому својих родитеља када им буде долазио у посету.

Вукајловиће премештамо у архиву помогнутих породица, у којој је већ сад преко 2.900 сличних примера, а ми настављамо даље, са реализацијом на десетине других пројеката који се одвијају паралелно широм области које насељава српски народ.

Рачуни и потврде финансиране помоћи