Нова помоћ деци у Старој Србији

У новој акцији на простору Старе Србије Хуманитарне организације Срби за Србе издвојеним финансијским средствима у износу од 2.000 евра помогнуте су вишечлане породице Петровић и Гушкин из Кучевишта на скопској Црној гори и породица Браво из Скопља, које смо посетили средином претходне године. Уз партнерску подршку и логистику Центра Спона у Скопљу, породици Петровић са четворо деце уручена је помоћ у виду уградње столарије на дограђеном делу куће. За троје школараца у породици Гушкин уручен је комјутер. Остатак финансијских средстава је намењен за додатну медицинску негу и набавку медикамената за једног члана породице. Седмочланој породици Браво са петоро деце у скромној кућици део средстава је уручен за обезбеђење грејања током зиме. Хуманитарна организација Срби за Србе у партнерској сарадњи са Споном, акције за помоћ вишечланим сиромашним породицама у Старој Србији отпочела је пре две године, а наменски ће бити настављене и у наредном периоду. Прва таква акција спроведена је у оквиру пројекта  Божићна акција. Ова организација је и пре неколико година покренула велике хуманитарне пројекте за помоћ преосталим српским породицама у Старој Србији, а ова последња иницирана уочи Васкрса, а спроведена је са донацијом од 2.000 евра за ово подручје. Чланови ХО Срби за Србе и Споне са породицом ПетровићПрве две породице су у већински српском селу Кучевишту. Породица Перовић Срећка и Љиљане има четворо деце: Анастасија (7 година), Светлана (3), Петар (6) и Кристијан (8,5 месеци). Отац Срећко је до скоро радио у индустријском постројењу у Скопљу од кога је могао да живи и издржава своју породицу. Успео је да подигне зидове куће, купи трактор на кредит и да обезбеди својој деци неке основне услове за живот. Али, у времену транзиције ни његова фирма није успела да превазиђе проблеме те је отишла у стечај и сви радници су добили отакз, а међу њима и Срећко. Након продаје краве […]

У новој акцији на простору Старе Србије Хуманитарне организације Срби за Србе издвојеним финансијским средствима у износу од 2.000 евра помогнуте су вишечлане породице Петровић и Гушкин из Кучевишта на скопској Црној гори и породица Браво из Скопља, које смо посетили средином претходне године. Уз партнерску подршку и логистику Центра Спона у Скопљу, породици Петровић са четворо деце уручена је помоћ у виду уградње столарије на дограђеном делу куће. За троје школараца у породици Гушкин уручен је комјутер. Остатак финансијских средстава је намењен за додатну медицинску негу и набавку медикамената за једног члана породице. Седмочланој породици Браво са петоро деце у скромној кућици део средстава је уручен за обезбеђење грејања током зиме.

Хуманитарна организација Срби за Србе у партнерској сарадњи са Споном, акције за помоћ вишечланим сиромашним породицама у Старој Србији отпочела је пре две године, а наменски ће бити настављене и у наредном периоду. Прва таква акција спроведена је у оквиру пројекта  Божићна акција. Ова организација је и пре неколико година покренула велике хуманитарне пројекте за помоћ преосталим српским породицама у Старој Србији, а ова последња иницирана уочи Васкрса, а спроведена је са донацијом од 2.000 евра за ово подручје. Чланови ХО Срби за Србе и Споне са породицом ПетровићПрве две породице су у већински српском селу Кучевишту. Породица Перовић Срећка и Љиљане има четворо деце: Анастасија (7 година), Светлана (3), Петар (6) и Кристијан (8,5 месеци). Отац Срећко је до скоро радио у индустријском постројењу у Скопљу од кога је могао да живи и издржава своју породицу. Успео је да подигне зидове куће, купи трактор на кредит и да обезбеди својој деци неке основне услове за живот. Али, у времену транзиције ни његова фирма није успела да превазиђе проблеме те је отишла у стечај и сви радници су добили отакз, а међу њима и Срећко. Након продаје краве коју је имао, понестало им је новца за даљу изградњу куће и свакодневни живот. Породици су обезбедеђена нова улазна врата и два прозора.

Продици Златка и Ленке Гушкин који имају троје деце: Никола (15), Александар (13) и Ивана (9) обезбеђен је нови компујутер, а остатак средстава биће искоришћен за лекове болесне Ленке, као и наставак уз бољу медицинску негу у Београду на додатна испитивања, лечење и операције за које породица просто не може да пронађе ни мимум новца како би се то спровело у дело.

Последња породица била је свештеничка оца Симеона и попадије Ангелине Браво који имају петоро деце: Јован (19), Марија (16), Ана (14), Григорије (12) и Теофанија (10). О. Симеон је свештеник – Охридске Архиепископије која тренутно функционише у Македонији као Хришћанство у првим вековима, осим што су катакомбе замењене становима у којима су цркве и кућама у којима су манастири. Породица Браво трпи јако велики притисак. Деца у школама доживљавају малтретирање и понижавања од својих професора, али и појединих ученика. Поред тога, велики рачуни у домаћинству су тренутно највећи камен спотицања са којим се суочава ова породица па је организација издвојила одређену финансијска средства чиме је спречена сеча струје и воде овој угроженој породици.

Рачуни и потврде финансиране помоћи