Помогнута породица Шиљеговић код Приједора

Седмочлана породица Шиљеговић живи у насељу Миљаковци код Приједора у Републици Српској. Хуманитарна организација Срби за Србе помаже овој породици од 2015. године, када им је помогнуто са завршетком изградње нове куће. Породицу Шиљеговић чине отац Миливој и мајка Тања и њихових петоро дјеце: Татјана (20), Ведрана (18), Јована (16), Невена (12) и најмлађи Лука (4).

Грађевински материјал који ће породица Шиљеговић поставити ускоро у свој нови дом

Од сталних новчаних примања породица има 105 КМ месечног дечијег додатка као и плате родитеља који су од скоро стално запослени. Отац Миливој се такође бави и сјечом и продајом дрва, а често и надничи на грађевини како би успио да прибави додатна средства и тиме прехрани породицу и одшколује дјецу.

Тата Миливој помаже сину Луки да зајаше коња

Од стоке породица има два коња са којима Миливој иде у шуму, а узгајају још и живину и свиње, од чије продаје такође успеју да зараде нешто новца. Породице са много деце су највеће благо српског народа, а често остају у раскораку између бирократије и реланости. Захваљујући добрим људима Шиљеговићи верују у боље сутра, а захваљујући донаторима СРБИ ЗА СРБЕ – то боље сутра је све ближе! Након много помоћи која им је стизала годинама, борба за боље дане се наставља!

Уз помоћ донатора СРБИ ЗА СРБЕ из целог света и уз помоћ њихових драгих комшија из Приједора који су поново организовали Божићне активности на неколико хуманитарних журки: сада им је комплетно адаптиран први спрат нове куће. Урађени су зидови и подови, постављен ламинат и обезбеђени су најосновнији услови за усељење. Такође, остављен им је грађевински материјал који ће ова вредна породица сама да користи и приведе све радове крају.

Вредност обезбеђеног материјала породици Шиљеговић износи 1.296 конвертибилних марака.

У међувремену, ћерка Татјана се удала и добила сина, а Ведрана се уписала на студије здравствене неге у Фочи. Упркос свим недаћама, Шиљеговићи се боре, и живот иде даље, иде на боље! Од срца се захваљују свим донаторима из целог света који им помажу већ годинама! Да бисмо помогли још више породица и променили им живот на боље – потребно је да окупимо што већи број донатора!

Постаните и ви донатор организације Срби за Србе!

Дјеца су наша будућност!

Рачуни и потврде финансиране помоћи