Нова помоћ за Милиће из Црне Горе

Били смо у још једној  посјети породици Милић, са Косова и Метохије која је смјештена у избјегличком насељу на Врелима Рибничким у предграђу Подгорице. Отац, Миладин, вратио се из Брезовика, видно опорављен послије дужег боравка и лијечења од астме. Повод посјете је био, осим уручења помоћи, која је и овог пута била обезбеђена од стране Хуманитарне организације Срби за Србе из Швајцарске и у храни и у новцу, уз разговор о могућем дугорочном рјешењу за ову породицу. Разговарали смо о евентуалном сељењу у Стару Рашку или Војводину, гдје би им се обезбиједили, кућа и основни услови за почетак самосталног живота. Ипак, како су више заинтересовани за останак у Црној Гори, одакле су им коријени, наша организација ће радити на томе да им помогне у набавци земљишта, на коме ће изградити кућу уз помоћ УНХЦР-а и фирме у којој је Миладин био запоселен.Миладин, свјестан да тешко да више може радити теже послове у старој фирми, радо би се прихватио држања живог и стварања макар основног за прехрану породице. Наравно, и дјеца би се укљчила, а свака помоћ је добродошла. Земља се релатвно повољно може узети у неким селима између Подгорице и Даниловграда, гдје би били близу породици најстарије кћерке, тако да би и са те стране то било добро рјешење.Организација ће настојати да обезбиједи средства за око 300м2 земљишта уколико могућности буду дозвољавале. Циљ оваквих акција је да се расељене породице дугорочније збрину и да им се створе услови  да самостално стварају за живот. Рачунамо да добијање свог парчета земље је добар основ за нови почетак, а и добар мотив и подстицај за живот и борбу.Свјесни смо да повремене једнократне помоћи нису довољне за многочлане породице, и да је управо трајно рјешење у њима самим, у мотивацији за рад, умјесто чекања на милостињу. Рачуни и потврде финансиране помоћи Преузмите Подели:0share

Били смо у још једној  посјети породици Милић, са Косова и Метохије која је смјештена у избјегличком насељу на Врелима Рибничким у предграђу Подгорице. Отац, Миладин, вратио се из Брезовика, видно опорављен послије дужег боравка и лијечења од астме. Повод посјете је био, осим уручења помоћи, која је и овог пута била обезбеђена од стране Хуманитарне организације Срби за Србе из Швајцарске и у храни и у новцу, уз разговор о могућем дугорочном рјешењу за ову породицу.

Разговарали смо о евентуалном сељењу у Стару Рашку или Војводину, гдје би им се обезбиједили, кућа и основни услови за почетак самосталног живота. Ипак, како су више заинтересовани за останак у Црној Гори, одакле су им коријени, наша организација ће радити на томе да им помогне у набавци земљишта, на коме ће изградити кућу уз помоћ УНХЦР-а и фирме у којој је Миладин био запоселен.Миладин, свјестан да тешко да више може радити теже послове у старој фирми, радо би се прихватио држања живог и стварања макар основног за прехрану породице. Наравно, и дјеца би се укљчила, а свака помоћ је добродошла.

Земља се релатвно повољно може узети у неким селима између Подгорице и Даниловграда, гдје би били близу породици најстарије кћерке, тако да би и са те стране то било добро рјешење.Организација ће настојати да обезбиједи средства за око 300м2 земљишта уколико могућности буду дозвољавале. Циљ оваквих акција је да се расељене породице дугорочније збрину и да им се створе услови  да самостално стварају за живот. Рачунамо да добијање свог парчета земље је добар основ за нови почетак, а и добар мотив и подстицај за живот и борбу.Свјесни смо да повремене једнократне помоћи нису довољне за многочлане породице, и да је управо трајно рјешење у њима самим, у мотивацији за рад, умјесто чекања на милостињу.

Рачуни и потврде финансиране помоћи