Нова помоћ за породицу Коматина

Дана 17. новембра уз помоћ пријатеља из Рашке области наставили смо акцију помоћи породици Коматина, настањену у Голијском селу Радаљица недалеко од Новог Пазара. Коматинама је за 10.000 динара обезбеђен остатак плочица и другог материјала за завршетак купатила а за 16.500 динара наши пријатељи из Новог Пазара  обезбедили су 2 женска јагњета, које ће породица Коматина ових дана преузети. Купатило породице Коматина је сада потпуно функционално, па ће већина њих, по први пут у животу моћи нормално да обавља хигијену. Сточни фонд породице је тренутно једна крава и пет оваца, и чврсто верујемо да ће им ова врста помоћи омогућити…

Дана 17. новембра уз помоћ пријатеља из Рашке области наставили смо акцију помоћи породици Коматина, настањену у Голијском селу Радаљица недалеко од Новог Пазара. Коматинама је за 10.000 динара обезбеђен остатак плочица и другог материјала за завршетак купатила а за 16.500 динара наши пријатељи из Новог Пазара  обезбедили су 2 женска јагњета, које ће породица Коматина ових дана преузети.

Купатило породице Коматина је сада потпуно функционално, па ће већина њих, по први пут у животу моћи нормално да обавља хигијену. Сточни фонд породице је тренутно једна крава и пет оваца, и чврсто верујемо да ће им ова врста помоћи омогућити да умноже свој фонд и нормализују живот. Посебну захвалност за реализацију ове акције дугујемо нашем пријатељу Горану Петровићу, и домаћину Милошу Старовлаху из села Шароње.

У предходној великој акцији у Рашкој области породицу Коматина помогли смо куповином 600 кг брашна, изградњом купатила и пакетима гардеробе и основних животних намирница. Остатак новца из акције био је 25.540 динара а ту суму намеравали смо да утрошимо на отплату дуга (порез на имање) који је по нашим информацијама износио толико, а због чега нико у породици није могао да добије социјално осигурање. Међутим, на нашу несрећу, дуг је нарастао на 80.000 динара па смо се после договора са породицом одлучили да Коматинама у свакој прилици узмемо по нешто од животиња за узгој како би они могли бавећи се сточарством, да привређују и полако сами одплаћују свој дуг. Ситуација се од наше последње посете знатно поправила, те породица више није принуђена да тражи милостињу од братсвта манастира Ђурђеви Ступови, а остаје нада да ће после сваке следеће посете бити све боље и боље.  На питање госпође Радмиле Коматине како да нам се захвали, поручено јој је да би најлепша награда за нас била да Коматине добију још једног члана.Уз извињење што нисмо могли да дођемо на њихову славу (Митровдан), на коју смо наравно били позвани, уговорили смо што скорији наставак помоћи, који је  судећи по најавама донатора, близу.

Рачуни и потврде финансиране помоћи