Нова помоћ за Србе у Источној Славонији

Нова помоћ Хуманитарне организације Срби за Србе испоручена је за наше сународнике на подручју Источне Славоније у укупној вредности од 2.400 евра. Овог пута помогнуте су две српске породице у околини Винковаца, тачније породица Матијевић из Острова и породица Винчић из Мирковца.

Прво је помоћ испоручена за вредну породицу Винчић из Мирковаца, коју чине отац Зоран, мајка Јованка и чак шесторо деце Милан (25), близанци Зора и Горан (23), Бранко (22), Небојша (19) и најмлађи Александар (7).

Нажалост због познате социо-економске ситуације на том подручју, тројица синова су се недавно већ отиснула у иностранство у потрази за послом.

Отац Зоран, иако инвалид из последњег отаџбинског рата у ком је изгубио десну руку, бави се аматерски иконописањем и резбарењем у дрвету, а радови су заиста занимљиви. За ову породицу испоручен је материјал за комплетну термоизолацију куће, а вредност помоћи износила је 1.500 евра.

Друга породица која је добила помоћ, била је породица Мирослава и Љиљане Матијевић, који имају синчића Андреја (4).

Такође затичемо тешку ситуацију у којој живи ова пријатна породица. Недостатак посла, односно редовних примања, отежава још и чињеница да је мајка Љиљана у инвалидским колицима.

Како би им барем мало олакшали животне услове, односно у овом случају улепшали детињство малом Андреју, договор је био да се уреди просторија за његову собу. С обзиром да је материјал набављен по повољнијој цени, као и да су мајсторске услуге изашле нешто јефтиније, било је простора да се купи и намештај за опремање собе.

На крају у вредности од 900 евра купљен је грађевински материјал за уређење собе, ламинат, плаћене су мајсторске услуге и купљен је кревет, ормар и комода.

Резултат свега тога је радост на Андрејевом лицу.

Очекујемо и даље подршку у раду Хуманитарне организације Срби за Србе од свих наших редовних приложника и људи добре воље, јер оваквим породицама и најскромнија помоћ много значи, што смо имали прилике да се уверимо и овом акцијом помоћи српском народу у Источној Славонији.

Рачуни и потврде финансиране помоћи