Нова помоћ за вртић у Ораховцу на КиМ

Хуманитарна организација Срби за Србе већ две године активно помаже вртић ,,Наша радост” у Ораховцу на Косову и Метохији. Након успешно спроведене акције реконструкције крова на вртићу, наставља се помоћ за метохијску децу! Замењени су дотрајали прозори на задњој страни вртића и урађена је спољна изолација и фасада на већем делу објекта. Део средстава обезбеђен је у Немачкој, тачније од деце из школе „Albert-Einstein-Gymnasium” која су вредно прикупила 400 евра и на тај начин помогли својим млађим другарима на Косову и Метохији. Вредност радова на вртићу износила је 129.701 динар.

 Изглед вртића у Ораховцу мај 2015. године

 Изглед вртића у Ораховцу мај 2016. године

 Изглед задње стране вртића пре замене прозора

 Тренутни изглед задње стране вртића после замене прозора

У склопу велике ВАСКРШЊЕ АКЦИЈЕ 2016. захваљујући бројним донаторима из целог света, успешно је завршен велики посао који ће знатно унапредити живот најмлађих мештана овог напаћеног и заборављеног краја.

 Нови прозор

 Нова балконска врата и прозор

 Нови прозор у кухињи

Од крова, до фасаде, Хуманитарна организација Срби за Србе, променила је изглед једне од најважнијих кућа у Метохији. Кућа у којој расту најмлађи Срби на Космету сада је много удобнија и безбеднија и доведена је стање које испуњава све потребе деце.

 Насмејана дечица из вртића у Ораховцу са захвалницом за другаре из Немачке

 Захвалница од најмлађих из Ораховца за другаре из Немачке

 Дечица из Ораховца са захвалницом за донаторе организације Срби за Србе

 Захвалница од најмлађих из Ораховца

 Улазна капија дечијег вртића у Ораховцу

Васкршњом акцијом још једном Срби из Метохије добијају јасан знак и велику подршку од Хуманитарне организације Срби за Србе – знак да нису сами и да ће и даље добијати помоћ и најважнију подршку – НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи